Politistii au facut ravagii pe soselele din Timis! Aproape 400 de amenzi, 33 de permise retinute, 13 infractiuni la regimul rutier

Politisti rutieri, impreuna cu politisti de ordine publica, sub coordonarea Serviciului Rutier Timis, au organizat, sambata, intre orele 16 – 24, o razie pe raza intregului judet, actiune care a avut ca obiectiv „cresterea gradului de disciplina rutiera prin prezenta activa a politistilor pe principalele artere din judet, precum si pentru depistarea si sanctionarea participantilor la trafic ce nu respecta normele rutiere”.


In filtrele instalate pe soselele din Timis au fost oprite, in total, nu mai putin de 1.114 de autovehicule, iar politistii au legitimat 1.185 de persoane.

Au fost efectuate 412 testari cu aparatul etilotest si 20 cu aparatul din dotare, in vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezenta a substantelor psihoactive. In urma celor constatate, au fost aplicate 390 de sanctiuni contraventionale in valoare de 88.935 de lei.

De asemenea, au fost retinute 33 permise de conducere (sapte pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si 21 pentru depasirea limitei legale de viteza si cinci pentru alte abateri la regimul rutier), au fost retrase 23 certificate de inmatriculare si au fost constate 13 infractiuni la regimul rutier (trei pentru conducerea unui autoturism neinmatriculat, sase pentru conducerea unui autoturism fara a poseda permis de conducere si patru pentru conducerea unui autoturism sub influenta bauturilor alcoolice).

Unul dintre soferii opriti pentru control era beat, fara permis de conducere, la volanul unei masini neinmatriculate.

„In fapt, la data de 21 septembrie, in jurul orei 18,50, politistii orasului Deta, in colaborare cu politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Deta, au oprit pentru control in localitatea Giera, un autoturism condus de catre un barbat, in varsta de 34 de ani.

In urma verificarilor efectuate de catre politisti in bazele de date, s-a stabilit ca barbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, autoturismul fiind neinmatriculat, avand numere false. De asemenea, in urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat faptul ca, acesta se afla sub influenta bauturilor alcoolice, respectiv 1,09 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In urma probatoriului administrat, barbatul a fost retinut pentru 24 de ore sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara a detine permis de conducere, conducerea unui autovehicul neinmatriculat, conducerea unui autovehicul cu numere false de inmatriculare si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice”, a transmis IPJ Timis. (V.E.)

Leave a Reply