Maratonul resuscitarii, in Iulius Town: peste 60 de voluntari vor oferi cursuri de prim ajutor (P)

Mai multe evenimente de amploare au loc in acest final de saptamana la Iulius Town, iar fiecare membru al familiei va gasi cel putin o activitate de care sa se bucure. Check Art Festival incepe sambata si anima aleile din Iulius Gardens cu mimi, bufoni, marionete gigant, iar Maratonul Resuscitarii va reuni peste 60 de voluntari, care ii vor invata pe doritori sa acorde primul ajutor.


Peste 60 de medici, paramedici, asistenti, studenti la medicina si voluntari SMURD vor fi prezenti sambata, 21 septembrie 2024, in Atriumul Iulius Town, in cadrul celei de-a doua editii a Maratonului Resuscitarii.

In intervalul orar 12.00 – 22.00, acestia ii vor invata pe cei interesati cum sa acorde primul ajutor in cazul unui stop cardio-respirator. Maratonul va cuprinde peste 20 statii practice cu cate doi instructori fiecare, ce vor oferi cursuri succesive a cate 30 de minute. Acestea se vor relua pe toata durata evenimentului pentru fiecare nou grup de participanti. Maratonul Resuscitarii este o initiativa lansata la nivelul SMURD Cluj si extinsa national de Fundatia pentru SMURD.

In acest final de saptamana va avea loc si unul dintre cele mai apreciate festivaluri stradale, Check Art. Sambata si duminica, incepand cu ora 16.00, in Iulius Town va puteti intalni cu marionete gigant ale Teatrului pe Roti Arad, cu mimi, bufoni, statui vivante, personaje pe picioroange si puteti admira si fire show-uri.

In cadrul Check Art vor avea loc si ateliere de creatie pentru copii, iar performerul Papito va face un show de jonglerii si acrobatii amuzante, de la ora 19.00, pe scena amplasata in zona Lake Plaza. Muzica live va rasuna in cele doua zile, iar timisorenii ii vor putea asculta pe: Ingrid, Anisa, Vanesa, Rodica Cantir, Maya Giotea, Rania Petricescu, Daniel Zah, Timeea Csaszar & Karina Csaszar.

Vino in acest weekend la Iulius Town!

(Iulius Town, Consuela Dobos)

Leave a Reply