Executor judecatoresc trimis in judecata, dupa ce si-a insusit peste 600.000 de lei din banii datornicilor, cu ocazia executarilor silite

Un executor judecatoresc a bagat mana in banii creditorilor. Prejudiciul se ridica la peste 600 mii lei. Executorul, intre timp exclus din profesie, a fost trimis in judecata de procurorii craioveni.


„Prin rechizitoriul nr.591/219/P/2019 din data de 4 septembrie 2024 al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, s-a dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului D.A.C., executor judecatoresc, exclus din profesie, pentru savarsirea, de catre acesta a infractiunilor de delapidare, in forma continuata”, potrivit procurorilor craioveni.

Faptele pentru care este acum trimis in judecata s-au petrecut in urma cu mai multi ani.

“In perioada 2017-2019, executorul judecatoresc D.A.C., cu ocazia intocmirii actelor si masurilor de executare si-a insusit/folosit in interes personal sau in interesul altor persoane bani si bunuri pretins a fi recuperate in numele creditorilor persoane vatamate, prejudiciul fiind cuantificat la suma de 621.219 lei.

In vederea garantarii repararii prejudiciului produs prin infractiune, asupra bunurilor mobile si imobile, prezente si viitoare, apartinand inculpatului D.A.C., prin ordonanta Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova din data de 30.05.2024 s-a dispus instituirea masurii de indisponibilizare a sechestrului asigurator, pana la concurenta sumei de 621.219 lei”, conform Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Craiova. (V.E.)

Leave a Reply