VIDEO / Festivalul Dovleacului de la Kikinda, promovat cu mare alai in centrul Timisoarei. „Acest festival este un simbol al prieteniei dintre Romania si Serbia”

Consulatul Serbiei la Timisoara, Uniunea Sarbilor din Romania, Primaria si Consiliul Local Kikinda si Asociatia Turistica Kikinda Serbia au lansat invitatia catre banateni si catre toti romanii sa participe la Festivalul Dovleacului de la Kikinda, in perioada 19- 22 septembrie.


“Va invitam la Festivalul Dovleacului de la Kikinda, intre 19 si 22 septembrie, sa va bucurati de un program cultural gastronomic extraordinar, sa legati prietenii cu oameni deosebiti si sa va intoarceti acasa cu amintiri de neuitat”, a fost mesajul Ivanei Jakšić Matović, noul consul general al Consulatului General al Republicii Serbia la Timisoara.

Festivalul dovleacului reprezinta simbolul Serbiei de Nord. De fapt, festivalul atrage un numar mare de vizitatori din regiune, mai ales din partea de vest a Romaniei, din zona Banatului.

“In fiecare an numarul turistilor din Romania este in crestere si speram si in 2024 sa fie tot mai mare la Festivalul Dovleacului. Acest festival nu reprezinta numai o sarbatorire a darurilor toamnei – produsul delicios care este dovleacul – dar este si un simbol al prieteniei dintre Romania si Serbia. Festivalul dovleacului de la Kinkinda este o manifestare culturala care uneste cele doua tari tot mai mult”, a mai spus Ivana Jakšić Matović, citat de Ziua de Vest.

Tihomir Farcas, reprezentantul Primarie si Consiliul Local Kikinda, a adaugat: “Va invitam pe toti cetatenii Romaniei la traditionalul Festival al Dovleacului de la Kikinda sa va bucurati de cel mai frumos eveniment al toamnei!”.

Evenimentul va incepe, joi 19 septembrie, la ora 10:00, in piata din centrul pietonal cu jocuri cu dovleci probe de dibacie. De-a lungul zilei, vor avea evenimente tot mai spectaculoase, iar seara la ora 20:00, in piata din centrul pietonal, va avea loc un recicital de vioara in compania orchestrei de camera.

Vineri, evenimentele vor incepe tot la ora 10:00 in piata din centrul pietonal cu un targ stradal al mestesugurilor vechi si al suvenirurilor. La ora 12:00, va avea loc in curtea muzeului din Kinkinda ceremonia de premiere a cel mai dulce dovleac. In piata din centrul pietonal  va avea loc parada prescolarilor.

Sambata la ora 10:00, va avea loc Frustuc, micul dejun banatean, cu specialitati locale din dovleac, iar concursul cel mai greu dovleac va avea loc la ora 13:00 in piata din centrul pietonal. Competitia cel mai greu dovleac si cel mai lung dovleac va avea loc duminica, 22 septembrie.

Manifestarile vor incepe la ora 10:00, cand va avea loc ceaunul international de aur competitie culinara de gatit in aer liber a ciorbei traditionale de peste. Evenimentele vor continua toata ziua. (I.P.)

 

Leave a Reply