Incendiu in cladirea Parlamentului Romaniei! Un piroman a aruncat cu benzina la parterul cladirii si a dat foc

Un incendiu a izbucnit marti, 17 septembrie, in jurul orei 14,30, in cladirea Parlamentului Romaniei, dupa ce un barbat a aruncat cu benzina si a dat foc. Nu mai putin de 300 de persoane au fost evacuate de la parterul cladirii, iar Politia a blocat toate intrarile si iesirile din Casa Poporului, in cautarea autorului. Pompierii se aflau in cladire si s-a intervenit imediat, flacarile fiind stinse.


Surse judiciare sustin ca acesta s-ar fi ascuns printre turistii care vizitau cladirea Parlamentului. O femeie ar fi avut un atac de panica in apropierea flacarilor, potrivit adevarul.ro.

Incendiul a avut loc in zona de acces pentru vizitatori, la nivelul S2.

Totul ar fi pornit de la incident dintre barbat si o angajata a Parlamentului, care lucra in chioscul de suveniruri. Dupa un conflict verbal, barbatul a aruncat cu substanta inflamabila si a dat foc. Angajata a fost ranita.

Nu se stie cum atacatorul a reusit sa introduca substanta in cladirea Parlamentului.

Comunicatul Politiei:

Astazi, 17 septembrie 2024, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Sectia 17 Politie au fost sesizati, prin sistem 112, cu privire la faptul ca o persoana ar fi aruncat cu o substanta, posibil inflamabila, in incinta unei institutii publice din Sectorul 5.

La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul subunitatii, iar din primele cercetari s-a stabilit faptul ca, in urma unui conflict spontan, un barbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanta inflamabila.

Incendiul a fost intr-o incapere pentru vizitatori, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment.

Din primele informatii, nu exista persoane ranite.

La acest moment, activitatile sunt in desfasurare, fiind efectuate verificari in vederea depistarii persoanei in cauza. (V.E.)

Leave a Reply