George Simion: „Se poate sa construim case la 35.000 de euro!” (P)

Presedintele AUR, George Simion, a prezentat luni, in satul Branistari, comuna Calugareni, din judetul Giurgiu, casa construita in 12 zile pentru o familie de oameni amarati carora le-a ars locuinta intr-un incendiu. Liderul AUR a spus ca prin acest proiect a demonstrat criticilor ca se poate construi o locuinta la 35.000 de euro.


„Casa este gata pentru oamenii pe care am zis ca ii ajutam. Doua camere, nu 50 de metri patrati, ci 60 de metri patrati. Pentru toti oamenii care nu credeau ca este posibil, am pus timp de 12 zile fiecare element din aceasta casa pe YouTube. (…) Ii asteptam pe toti criticii nostri, veniti in satul Branistari, comuna Calugareni si spuneti voi daca este posibil sau nu este posibil. Reamintesc, am construit aceasta casa in 12 zile. Pretul total, pe care il puteti vedea pe YouTube, este de 29.300 de euro, nu 35.000 de euro”, a spus presedintele AUR.

Acesta a subliniat ca aceasta casa a fost construita ca urmare a apelului venit din partea unei familii careia i-a ars casa, o familie nevoiasa, care nu avea cum sa repare macar ce a distrus incendiul.

„Vorbim despre speranta pentru oameni amarati care in mod normal nu ar fi reusit sa-si reconstruiasca aceasta casa. Vorbim de speranta pentru Romania. Sunt foarte multi cei care s-au indoit de posibilitatea de a construi apartamente, blocuri, cartiere noi, conform Planului Simion, masura legata de apartamente, de locuinte. (…) Au spus ca nu este posibil chiar daca statul pune la dispozitie terenul, se ocupa ca respectivele blocuri de locuinte sa fie racordate la utilitati, sa aiba infrastructura necesara si sa obtina mult mai rapid, declarand acest proiect de interes national, autorizatiile necesare. (…) Noi nu suntem statul roman, speram sa reprezentam statul roman la nivel de presedinte. Am vrut sa aratam, totodata ajutand o familie care avea nevoie, ca se poate”, a subliniat George Simion.

Liderul AUR a precizat ca proiectul s-a incadrat cu materialele de constructii in suma de 17.300 de euro, iar forta de munca a costat 12.000 de euro.

„Planul Simion pentru constructia de locuinte este o masura care vizeaza in primul si in primul rand securitatea demografica a Romaniei. Este un plan pentru improprietarirea romanilor, pentru ajutarea familiilor care sunt la inceput de drum si vor sa aiba copii si sunt descurajate de ratele mari pe care le-ar avea la banci sau de cuantumul chiriilor. Planul Simion vizeaza incurajarea revenirii in tara a romanilor prin aceasta masura”, a punctat presedintele AUR.

La randul sau, deputatul Gianina Serban, cea care a fost coordonatorul proiectului, a spus ca „aceasta casa vine ca un sprijin pentru o familie”.

„Prin constructia acestei case, cred ca am dat din nou speranta si am dat speranta oamenilor care au nevoie de o locuinta, familiilor tinere, in primul rand, care au nevoie de o locuinta. (…) In spatele meu exista dovada clara ca promisiunea facuta de AUR prin domnul presedinte George Simion, aceea de a construi locuinte la 35.000 de euro cu o suprafata de 50 de metri patrati, este posibil”, a afirmat Gianina Serban.

Presedintele organizatiei oamenilor de afaceri din AUR, doctorul Mohammad Murad, a spus ca el, inainte de toate, este om de afaceri si totdeauna a facut „mai multe fapte decat vorbe”.

Costul unui metru patrat in Romania, corect, este in jur de 480 de euro. Tot ce vedeti peste acest cost inseamna birocratie. Birocratie, hotie care iti duce pretul la 700 de euro. Va spun sincer, orice roman care vrea o casa poate sa o faca linistit la pret de 500 de euro metrul patrat. Aceasta casa este calitatea superioara, iar toate materialele de constructie in afara de becuri sunt romanesti. (…) In 2018 am sarbatorit 1 milion de metri patrati construiti in Bucuresti si in Constanta, in special. Am experienta, cunosc foarte bine”, a spus Mohammad Murad. (AUR Timis, Patricia Marcut)

Leave a Reply