Ludovic Orban intra in cursa pentru alegerile prezidentiale! “O consider o obligatie morala pe care o am fata de cetatenii romani”

Presedintele partidului Forta Dreptei, Ludovic Orban, si-a anuntat, luni, 16 septembrie, candidatura la alegerile prezidentiale din lunile noiembrie si decembrie. Orban a fost insotit de Eugen Tomac, liderul PMP, care a anuntat o alianta electorala intre cele doua partide liberal conservatoare.


„Astazi ii anunt pe cetatenii Romaniei ca am luat decizia de a intra in competitia pentru alegerea presedintelui Romaniei. Am luat decizia de a candida la functia de presedinte pentru ca si un gest de responsabilitate fata de viitorul Romaniei. Am o cariera politica de peste 30 de ani, in care am urcat, treapta cu treapta, pe aproape toate functiile de demnitate publica in care am putut sa ii servesc pe cetateni”, a anuntat Ludovic Orban la Parlament.

Liderul Forta Dreptei a spus ca intreaga sa cariera este de munca si efort si intotdeauna a ales drumul corect, chiar daca a fost mult mai greu.

„Candidatura mea vreau sa insemne un mesaj de incredere si speranta in viitorul tarii noastre si in sansa fiecarui roman de a reusi in viata”, a precizat Orban. Ludovic Orban a facut anuntul impreuna cu liderul PMP, Eugen Tomac.

Tomac a declarat ca se bucura ca astazi se naste un pol politic de dreapta, autentic, pregatit de cea mai importanta batalie din acest an.

„Partidele noastre, PMP si Forta Dreptei, au decis astazi, in forurile de conducere, sa puna bazele unei noi aliantei politice. Astazi se naste o adevarata forta de dreapta, formata din PMP si Forta Dreptei, o alianta politica liberal-conservatoare, care va intra in batalia de la alegerile prezidentiale si parlamentare”, a spus Eugen Tomac.

PMP si Forta Dreptei au facut parte din Alianta Dreapta Unita, alaturi de USR, la alegerile locale si parlamentare din 9 iunie. Scorul aliantei electorale de atunci a fost atat de slab incat a dus la demisia lui Catalin Drula, care a fost urmat la sefia USR de Elena Lasconi, care candideaza si ea la alegerile prezidentiale. (Mara Ion)

Leave a Reply