VIDEO / Nicolae Ciuca a fost desemnat candidatul PNL la prezidentiale! Vot unanim din partea celor peste 1200 de delegati prezenti la Consiliul National

Nicoale Ciuca a fost desemnat cu unanimitate de voturi candidatul PNL la alegerile prezidentiale. Candidatura liderului liberal Nicolae Ciuca la Presedintie a fost validata cu unanimitate de voturi duminica, de Consiliul National al partidului, conform anuntului facut de secretarul general Lucian Bode. Ciuca a multumit pentru increderea acordata si s-a declarat onorat.


„Prin deciziile pe care le luam azi vom trasa directia PNL in urmatorii 10 ani. Ne exprimam azi un angajament fata de romani si Romania, sa tinem tara pe calea dreapta si sa fim si mai departe garantii politicilor de dreapta care aduc dezvoltare. Urmatoarele luni vor fi dure, scorul bun de la locale trebuie aparat la parlamentare si prezidentiale. Unitatea este cea care ne va aduce victoria. Atacurilor in cascada va trebuie sa le raspundem cu unitate”, a precizat secretarul general PNL, Lucian Bode.

Dupa discurs, in care a atacat PSD si a vorbit desptre masurile liberale, Bode a supus la vot propunerea Biroului Politic National candidatura lui Nicolae Ciuca la alegerile prezidentiale.

”Cine este de acord ca domnul Nicolae Ionel Ciuca sa fie candidatul PNL la functia de presedinte al Romaniei?”, a fost intrebarea lui Lucian Bode.

Votul a fost exercitat prin ridicarea unei cartoline pe care scrie ”Votat”. La intrebarea sa expresa daca se abtine cineva sau daca exista voturi impotriva, din sala nu a existat nicio reactie.

Imediat dupa acest moment, Bode a constatat unanimitatea voturilor tuturor celor peste 1.200 de delegati prezenti la Congres, Nicolae Ciuca devenind astfel oficial candidatul PNL la Presedintie. Lucian Bode a indemnat toata ”suflarea liberala” sa se concentreze asupra obiectivului ca Nicolae Ciuca sa devina presedinte al Romaniei.

Validarea candidaturii lui Nicolae Ciuca a necesitat initial un vot in Biroul Executiv Central al PNL, care a aprobat o derogare de la regula de vechime de 5 ani in partid, conform statutului, pentru a permite candidatura actualului presedinte al partidului.

Pe data de 29 august, candidatura lui Nicolae Ciuca a fost unanim validata de Biroul Politic National al PNL. Nicolae Ciuca si-a exprimat recunostinta fata de colegii sai pentru incredere si a subliniat obiectivul comun al partidului de a ajunge in turul doi si de a castiga alegerile prezidentiale.

Nicolae Ciuca a mentionat ca se bazeaza pe rezultatele alegerilor din 9 iunie, pe care le considera „singurul sondaj real”, adaugand ca ambele runde de alegeri de la sfarsitul anului sunt esentiale pentru viitorul tarii. Ulterior, mesajul sau a fost intarit si printr-o postare pe pagina sa oficiala de Facebook, unde a reiterat importanta acestor alegeri si rolul lor crucial in determinarea viitorului politic al Romaniei. (Mara Ion)

Leave a Reply