Dansatorii timisoreni Raul Radu si Ioana Usvat, campioni mondiali la Juniori II Standard. “O pereche care demonstreaza valoarea dansatorilor romani si timisoreni”

Timisoara este Capitala Mondiala a dansului sportiv, in acest weekend: Campionatul Mondial de Dans Juniori II Standard si Timisoara Open Championship 2024. Evenimentul, organizat de Clubul de Dans Sportiv Magnum Team sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv si a Federatiei Internationale de Dans Sportiv a adus pe ringul de dans cei mai talentati tineri din intreaga lume.


Sportivi din peste 32 de tari, de pe trei continente, au participat la aceasta competitie de la Sala Sporturilor „Constantin Jude” transformand-o intr-un eveniment de referinta pentru lumea dansului sportiv.

Tinerii dansatori si-au demonstrat abilitatile si pasiunea pentru dans, oferind momente de neuitat publicului, care a umplut tribunele salii.

Raul Radu si Ioana Usvat, sportivi ai Clubului de Dans Sportiv Magnum Team din Timisoara acestui, au devenit campioni mondiali la Juniori II standard, dupa ce, in acesta primavara, au castigat tilul de campioni nationali la aceeasi categorie. Cei doi tineri au avut un an competitional exceptional, desi au sustinut si examenul de capacítate.

Ioana Usvat este eleva la Liceul Pedagogic ”Carmen Sylva” din Timisoara, la sectia de matematica-informatica, iar Raul Radu urmeaza cursurile Liceului cu Program Sportiv ”Banatul” din Timisoara.

Perechea are rezultate impresionante si la nivel european. Trei ani consecutiv, in 2020, 2021, 2022, cei doi tineri au ocupat locul I in ranking-ul european la categoriile Juvenile si Junior. Cel mai recent rezultat este clasarea pe locul al doilea la German Open Championship de la Stuttgart, o competitie de mare prestigiu in Europa.

Diana Avram, antrenor de dans sportiv al Clubului Magnum Team, a declarat: „Suntem foarte fericiti ca, dupa multe ore de antrenament asiduu si ani in care am participat la o sumedenie de competitii, avem din nou o pereche care demonstreaza valoarea dansatorilor romani si timisoreni. E o bucurie care nu poate fi descrisa in cuvinte.E inca o dovada ca in Romania dansul sportiv este la mare inaltime!”

Pe locul al doilea s-a clasat perechea din Yigit Bayraktar & Lucrecija Kuraite, din Germania, iar locul al treilea a fost ocupat de Ciprian Nucaru & Alexandrina Martinova, din Republica Moldova. Vicecampionii Romaniei din acest an, Alexandru Sabin & Alessandra Dediu, de la Clubul Ray Dance din Piatra Neamt, s-au clasat pe locul al 6-lea.

Campionatul Mondial de Dans Juniori II Standard & Timisoara Open Championship fac parte din proiectul ”Let your passion be dancing” finantat prin programul ”Orasul in miscare” de catre Primaria Municipiului Timisoara, prin Centrul de Proiecte Timisoara si de Consiliul Judetean Timis, prin programul “Promovarea sportului de performanta”. (I.P.)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply