Un bastan din Timisoara, amendat cu 2.000 de lei pentru ca a parcat pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitati, in parcarea unui supermarket

Politistii locali continua sa actioneze pentru luarea masurilor legale in cazul conducatorilor auto care stationeaza pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilitati din oras, fiind aplicate zeci de sanctiuni pe aceasta linie in ultimele luni.


Un astfel de caz este cel al unui timisorean de 53 de ani care a parcat, intr-una din serile trecute, autovehiculul pe care il conducea, cu numere de Germania, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilitati din fata magazinului Profi din Calea Sagului.

In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca persoana in cauza nu avea nicio problema medicala pentru care sa i se fi eliberat legitimatia necesara stationarii intr-un astfel de loc rezervat, motiv pentru care a fost sanctionat cu 2000 de lei.

Reamintim ca, potrivit Legii 448/2006, privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, se sanctioneaza ”parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international pentru persoane cu handicap, cu amenda de la 2.000 lei la 10.000 lei si ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”. (Politia Locala Timisoara, Daniela Seracin)

Leave a Reply