RETIM si ADID Timis lanseaza un nou serviciu pentru colectarea deseurilor vegetale de pe domeniul privat din Timisoara (P)

RETIM Ecologic Service S.A., in colaborare cu ADID Timis, implementeaza un nou serviciu optional pentru colectarea deseurilor vegetale din Timisoara, ca parte a eforturilor Primariei de a pastra strazile orasului curate si de a oferi cetatenilor o solutie eficienta pentru gestionarea deseurilor verzi din gospodariile proprii.


Noul serviciu ofera cetatenilor posibilitatea de a se implica in mentinerea curateniei, deoarece, in baza unui abonament lunar, vor beneficia de colectarea periodica a deseurilor vegetale rezultate din activitatile de gradinarit si intretinerea spatiilor verzi de pe domeniul privat al acestora.

Detalii privind noul serviciu

In perioada 1 martie si pana la 30 noiembrie, timisorenii pot opta pentru noul abonament de colectare a deseurilor vegetale pentru un tarif de 77,36 lei plus TVA (92,06 lei inclusiv TVA), facturat lunar in perioada de prestare a serviciului.

Abonamentul lunar are urmatoarele componente:

62,98 lei (fara TVA)/luna pentru activitatea de colectare a deseurilor vegetale de la domiciliu o data la doua saptamani si transportul acestora la instalatiile de tratare, precum si inchirierea unui recipient de 240 de litri pentru colectarea deseurilor verzi (frunze, crengi, iarba etc.). Acest tarif a fost aprobat prin Hotararea Consiliului Local Timisoara din data de 10 septembrie 2024;

14,38 lei (fara TVA)/luna pentru tratarea si eliminarea deseurilor vegetale la Depozitul de Deseuri Nepericuloase Ghizela. Componenta calculata in baza tarifelor aprobate de Consiliul Judetean Timis.

Abonamentul este optional

Este important de retinut ca acest serviciu nu este obligatoriu pentru utilizatori, insa vine ca o solutie eficienta si convenabila pentru cei care genereaza cantitati mari de deseuri vegetale, in special in sezonul primavara-toamna si nu au posibilitatea de a le transporta la centrele de colectare prin aport voluntar.

Alternativa gratuita pentru predarea deseurilor vegetale

Pentru timisorenii care nu doresc sa opteze pentru abonamentul de colectare periodica, Primaria Timisoara, in parteneriat cu RETIM, ofera posibilitatea gratuita de predare a deseurilor vegetale la centrele special amenajate in Timisoara. Deseurile precum frunze, crengi, iarba sau alte resturi vegetale pot fi aduse la unul dintre punctele de colectare RETIM, situate in locatii accesibile, fara costuri suplimentare.

Acest serviciu este disponibil exclusiv pentru locuitorii municipiului Timisoara, care trebuie sa prezinte cartea de identitate (CI) la momentul predarii deseurilor, pentru a confirma domiciliul. Lista completa a acestor centre, programul de functionare si alte detalii pot fi consultate pe site-ul RETIM la sectiunea Puncte de colectare (www.retim.ro/utile-timis/puncte-de-colectare).

Informatii suplimentare si contact

Pentru mai multe detalii despre abonament, precum si pentru a incheia un contract, cetatenii sunt invitati sa acceseze site-ul RETIM sau sa contacteze serviciul de relatii cu clientii prin email la adresa timis@retim.ro sau telefonic la numarul +40 374 885 691, de luni pana vineri, intre orele 07:00 – 19:00.

(RETIM, Anca Popescu, coordonator Marketing)

Leave a Reply