VIDEO / Weekend plin de ritm si eleganta la Timisoara: Campionatul Mondial de Dans Juniori II Standard

In weekendul 14-15 septembrie 2024, Timisoara va deveni capitala dansului sportiv, gazduind Campionatul Mondial de Dans Juniori II Standard si Timisoara Open Championship 2024. Evenimentul, organizat de Clubul de Dans Sportiv Magnum Team sub egida Federatiei Romane de Dans Sportiv, promite sa fie unul spectaculos, aducand pe ringul de dans cei mai talentati tineri din intreaga lume.


Sportivi din peste 30 de tari, de pe trei continente, si-au anuntat participarea, transformand competitia de la Sala Sporturilor „Constantin Jude” intr-un eveniment de referinta pentru lumea dansului sportiv. Tinerii dansatori vor avea ocazia sa isi demonstreze abilitatile si pasiunea pentru dans, oferind publicului momente de neuitat.

Diana Avram, antrenor de dans sportiv al Clubului Magnum Team, a declarat: „Aceasta competitie este mai mult decat un simplu eveniment sportiv. Este o celebrare a muncii, talentului si a pasiunii acestor tineri dansatori, care isi dedica viata artei dansului.”

In cadrul competitiei WDSF Open Standard si Latino Tineret si Adulti, spectatorii vor putea admira cele mai bune perechi de dansatori din lume, care vor concura in stilurile Standard si Latino. Aceste momente vor aduce pe ringul de dans eleganta, energie si performante deosebite, demonstrand inalta tinuta a acestei competitii.

Cei mai tineri dansatori vor straluci in competitia DSE Children Grand Prix, unde viitorii campioni ai dansului isi vor arata determinarea si talentul. Aceasta competitie este dedicata celor mai mici dansatori, care, prin evolutia lor, promit un spectacol plin de entuziasm si creativitate.

Evenimentul va include si competitii pe categorii, oferind tuturor dansatorilor, indiferent de nivel, sansa de a-si demonstra progresul si pasiunea pentru dans. Timisoara Open Championship va fi o oportunitate unica de a vedea in actiune atat dansatori profesionisti, cat si amatori talentati, intr-o competitie care va celebra frumusetea si diversitatea dansului sportiv.

Raul Avram, organizator al evenimentului, subliniaza: „Timisoara va fi, pentru doua zile, centrul mondial al dansului sportiv. Vom avea ocazia sa vedem cum pasiunea si dedicarea transforma tinerii dansatori in adevarati campioni.”

Perechile Clubului de Dans Sportiv Magnum Team (care anul viitor implineste 20 de ani de activitate) au avut un an cu rezultate bune la competitiile nationale si internationale.

Raul Radu si Ioana Usvat, sportivi ai acestui club timisorean, au devenit in acesta primavara campioni nationali la Juniori II standard.

Perechea are rezultate impresionante si la nivel european. Trei ani consecutiv, in 2020, 2021, 2022, cei doi tineri au ocupat locul I in ranking-ul european la categoriile Juvenile si Junior. Cel mai recent rezultat este clasarea pe locul al doilea la German Open Championship de la Stuttgart, o competitie de mare prestigiu in Europa.

Parteneri: Universitatea De Vest Timisoara, Gauss, Fundatia Eta 2U, Sabrini, Aura

Parteneri media: West City Radio, TVR Timisoara

Sponsori: Maxagro, DPB, AWR Lease Services, DFD Radical, Arena Fitness& Sport Center, Cupio, Centrul Oftalmologic Prof. Dr. Munteanu, ProOffice, te-muti.ro, Danutek, RAO All Security Services, Armand Productions, Zet Hotel, Aquarella, Novera Hotel, Datamax Line, OPR, TDT, Cotnari.

Campionatul Mondial de Dans Juniori II Standard & Timisoara Open Championship fac parte din proiectul ”Let your passion be dancing” finantat prin programul ”Orasul in miscare ” de catre Primaria Municipiului Timisoara, prin Centrul de Proiecte Timisoara si de Consiliul Judetean Timiṣ, prin programul “Promovarea sportului de performanta”. (I.P.)

 

Leave a Reply