Shrot-urile din Timis, verificate de comisarii Garzii de Mediu! Amenzi de peste 650.000 de lei si o plangere penala

Comisarii Garzii Nationale de Mediu au dat, in urma unor controale facute in judetul Timis la firme care dezmembreaza masini, amenzi de 650.000 de lei, pentru nereguli precum lipsa autorizatiei de mediu sau depozitarea deseurilor in conditii necorespunzatoare, direct pe sol. Totodata, va fi formulata o sesizare penala pentru depozitarea deseurilor direct pe sol.


Garda Nationala de Mediu a desfasurat, marti si miercuri, un amplu control in judetul Timis, la operatorii economici sau persoanele fizice cu obiect de activitate dezmembrarea vehiculelor scoase din uz (VSU).

”In urma verificarilor, principalele neconformitati constatate au fost: desfasurarea activitatii fara detinerea actului de reglementare (autorizatie de mediu), depozitarea subansamblelor auto intr-un mod supraaglomerat, favorizând, astfel, aparitia incendiilor, inexistenta spatiilor/zonelor sau facilitatilor necesare pentru colectarea fluidelor din VSU (vehicule scoase din uz), a materialelor plastice si de sticla, acumulatori auto uzati, anvelope, etc”, se mentioneaza intr-un comunicat al Garzii de Mediu.

De asemenea, controalele au vizat operatori economici cu obiect de activitati tip statii de preparare betoane sau colectarea deseurilor din constructii.

Potrivit sursei citate, in urma verificarilor, au fost aplicate amenzi contraventionale, in valoare de 650.000 lei, si au fost ridicate 70 de tone de deseuri valorificabile care erau depozitate in afara spatiilor autorizate.

Totodata, va fi formulata o sesizare penala pentru depozitarea deseurilor direct pe sol.

”Dupa aceasta actiune, putem spune ca principala problema identificata vine din gestionarea vehiculelor scoase din uz, pe amplasamente neautorizate sau functionarea fara a respecta conditiile stabilite prin autorizatii, acolo unde ele exista. In ambele cazuri efectele sunt nocive pentru mediul inconjurator. Garda Nationala de Mediu, prin aceste actiuni si prin masurile luate, transmite un mesaj clar tuturor celor care aleg sa nu respecte legea si anume: poluatorul plateste!”, a declarat comisarul general adjunct al Garzii Nationale de Mediu, Florin Banica. (I.P.)

Leave a Reply