Saptamana de initiere “Bun venit la UVT!” 2024 / Sapte zile cu evenimente speciale, culminand cu festivitatea de deschidere a anului universitar si Festivalul „Univibes by UVT”

La Universitatea de Vest din Timisoara (UVT), pentru „boboci”, anul universitar incepe cu Saptamana de initiere „Bun venit la UVT”, in ultima saptamana din luna septembrie, in cele sapte zile inainte de inceputul activitatilor didactice (perioada 23 – 29 septembrie 2024).


Pe parcursul acestei saptamani, studentii inmatriculati in anul intai de la programele de studii universitare de licenta sunt asteptati la UVT pentru a descoperi ce inseamna sa fii student, cum functioneaza mediul universitar si ce oportunitati au din aceasta postura.

Programul Saptamanii de initiere la UVT cuprinde evenimente introductive si de acomodare, sesiuni de informare, sesiuni de consiliere si orientare in mediul universitar, tururi ale municipiului Timisoara si vizite la institutiile culturale din oras, activitati de teambuilding, evenimente culturale, conferinte, dezbateri, expozitii, spectacole de teatru, proiectii de film, concerte etc.

In cadrul activitatilor pregatite special pentru „boboci”, acestia vor afla mai multe despre universitate si modul in care ea functioneaza, despre programul lor de studii, despre drepturile si oportunitatile pe care le au ca studenti UVT, despre cadrele didactice cu care vor interactiona, despre orar si multe alte informatii necesare pentru a avea o studentie de poveste. De asemenea, acestia vor avea ocazia sa descopere Timisoara si institutiile ei culturale si sa participe la o serie intreaga de evenimente cultural-artistice.

Saptamana de initiere la UVT urmareste facilitarea tranzitiei de la mediul preuniversitar la mediul universitar pentru studentii inmatriculati in anul I al ciclului de studii universitare de licenta la Universitatea de Vest din Timisoara (UVT), prin organizarea de evenimente de consiliere, orientare, initiere, prezentare, acomodare, integrare si sprijin a acestora pe durata saptamanii de dinaintea inceputului anului universitar.

Activitatile organizate in cadrul Saptamanii de initiere la UVT sunt de tipul:

  • workshopuri/ateliere de prezentare a facultatilor/departamentelor UVT sau a diverselor institutii de interes pentru ei din municipiul Timisoara;

  • sesiuni de formare pentru dezvoltarea unor competente transversale necesare sistemului de invatamant universitar;

  • prezentari ale diverselor institutii sau facilitati de care se pot bucura in UVT sau in municipiul Timisoara;

  • conferinte cu diverse personalitati din lumea stiintifica, culturala sau sportiva;

  • vizite la diverse obiective culturale din oras;

  • tur ghidat al municipiului Timisoara;

  • participare la evenimente culturale/educationale in parteneriat cu institutiile culturale din oras;

  • activitati de teambuilding.

Intregul program, atat cel general cat si cele pe facultati, se regasesc pe pagina web dedicata acestei teme.


Festivalul „Univibes by UVT”

Traditia #OccupyTheUniversity merge mai departe si in anul 2024, celebrand un nou an universitar in stilul deja consacrat.

In cadrul Saptamanii de initiere la UVT va avea loc si Festivitatea oficiala de deschidere a anului universitar (27 septembrie 2024), impreuna cu un eveniment unic in Romania – Festivalul „Univibes by UVT”,  care transforma intreaga universitate intr-o mare locatie de concerte, expozitii de arta & petrecere. Artisti consacrati vor transforma pentru o zi sediul UVT intr-un dancefloor, pentru a celebra impreuna inceputul unui nou an universitar.

Trei scene, mix de genuri muzicale, ritmuri electrice, acustice, rock, hip-hop, DnB sau electro, jocuri & activitati, zone de food & drinks, toate acestea intampina studentii si publicul timisorean in spatiile din incinta sediului central al Universitatii de Vest din Timisoara (bd. Vasile Parvan nr. 4), pentru un inceput de an universitar ca la carte.

 

Va asteptam la cea mai mare petrecere a toamnei – UNIVIBES by UVT – vineri, 27 septembrie 2024! Incepem distractia la ora 17:30 cu DJ-Set-urile din curtea interioara, iar muzica va rasuna pe scenele din fata si din spatele UVT incepand cu ora 18:00.

Programul muzical cuprinde show-uri oferite de: Vama, om la luna, Matei Ioachimescu, PERCUSSIONescu (Irina Radulescu, Daria Achim, Maria Rizea) & The Romanian Flute Ensemble, Omu Gnom (cu DJ Undoo), Frate Gheorghe, MCs United (Dani Tobe, Gaseb, Kaos INK, MCx Woodie, Megga Dillah & One Lion, w/ DJ Mack), Pavilionul din Plastic, ZoleeVee, Maica-ta, B.Mike, No’Dj, IST, BKB’ si Kuky, toti vor da tot ce au mai bun pentru tine si vor transforma universitatea in cel mai mare dancefloor, celebrand spectacolul studentiei impreuna!

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „UNIVIBES a devenit un eveniment unic, deja binecunoscut ca un brand al Timisorei, cel mai important oras universitar al vestului tarii. Mai mult decat un festival, Univibes este un simbol al vietii studentesti, al bucuriilor vietii artistice traite liber, dar si o forma unica de a marca debutul anului universitar. Dedicam editia a noua a festivalului intregii comunitati timisorene.”

Participarea la eveniment este libera!

Partenerii evenimentului sunt: Ministerul Educatiei, Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest din Timisoara (OSUT), Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis (FITT), Exit Reality si BandBook. (UVT, Horea Bacanu)

 

Leave a Reply