Povestea Orasului Paralel, proiectata la Cinema Victoria / 3 ani de teatru imersiv in Iosefin, Fabric si Elisabetin

Povestea Orasului Paralel – trilogia care fascineaza timisorenii din 2021 – va fi spusa in integralitate in 11 septembrie la Cinema Victoria. Trei filme realizate de Anca Berlogea documenteaza spectacolele de teatru imersiv create de Ana Margineanu si Peca Stefan, in contextul programului Timisoara Capitala Europeana a Culturii.


Deloc surprinzator, aceasta proiectie are loc, in premiera, la  binecunoscuta sala de cinema din Elisabetin care a fost mentionata deseori in povestile culese in documentarea pentru crearea spectacolului din 2023.

Miercuri, de la ora 18:00, ne intoarcem in timp sa vedem impreuna crearea wonderlandului teatral imersiv in Orasul Paralel: Party in Elisabetin (2023), sincronizarea povestilor si dezvoltarea misterului prezent pe fiecare ruta in Orasul Paralel: Fabric (2022), respectiv dezvoltarea de lumi paralele si felul in care acestea coexista in timpuri diferite in Orasul Paralel: Iosefin (2021).

De la documentarea de pe teren din cartiere, constructia traseelor si a experientelor spectatorilor la repetitii si spectacole, filmele ii surprind pe Ana Margineanu si Peca Stefan cu echipa Orasului Paralel, in mijlocul proceselor creative. Ii veti putea revedea pe actorii preferati de la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timisoara, Teatrul German de Stat Timisoara, Teatrul pentru Copii si Tineret „Merlin”, precum si alti actori independenti multipremiati implicati in constructia proiectului.

Proiectia filmelor, cu durate de 45 min, 24 min si 23 min, va fi urmata de o discutie cu realizatoarea acestora, Anca Berlogea, si o parte din echipa Orasului Paralel.

Totodata, spectatorii vor afla si programul spectacolelor Orasul Paralel din luna octombrie, care vor debuta cu Orasul Paralel: Party in Elisabetin in 1 octombrie.

Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala Diogene si Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timisoara in cadrul proiectului Orasul Paralel: Calatoria continua, inclus in Programul cultural national „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023”. Proiectul face parte din programul Legacy Timisoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timisoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. (I.P.)

Leave a Reply