Pasaj nou in Timisoara, in locul unuia care are aproape 50 de ani! Contractul in valoare de peste 15 milioane de euro, scos la licitatie

Primaria Municipiului Timisoara a lansat licitatia pentru constructia unui pasaj modern pe locul pasajului Slavici – Polona, construit in 1982 si aflat in stare avansata de degradare.


Proiectul municipalitatii prevede lucrari de reconstructie totala – de la cele trei rampe, la carosabil si linii de tramvai, la trotuare si borduri.

„Acum pasajul de la fosta Fabrica de zahar, din Freidorf e o poarta de intrare in oras care nu ne reprezinta. Mii de timisoreni tranziteaza zilnic pasajul care e cu carosabilul foarte degradat, iar pentru pietoni si biciclisti e o adevarata aventura sa traverseze pe aici. Noul proiect inseamna o reconstructie de la zero a pasajului. Practic, vom avea trei poduri cu 2 km de sosea, cu piste pentru biciclisti si trotuare sigure. E un proiect cu o miza foarte mare pentru intreg sistemul de mobilitate din zona”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Investitia Primariei pentru a asigura o legatura mai rapida si mai sigura cu zona Polona, zona industriala si localitatile limitrofe, include demolarea integrala a actualului pasaj, constructia unei fundatii noi, constructia pasajului nou cu 3 poduri, montarea liniilor de tramvai si reabilitarea trotuarelor si a pistelor de biciclete. De asemenea, sunt prevazute interventii la sistemul de iluminat public, reteaua de gaz, reteaua de apa si canalizare si amenajarea unor zone verzi.

Licitatia pentru Proiectul Tehnic (PT) si executie a fost lansata public, iar ofertele pentru contractul estimat la 70.442.930,55 lei, fara TVA, pot fi depuse pana in 8 octombrie. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply