In aceasta seara, prima intalnire a publicului cu spectacolele Teatrului National Timisoara, in noua stagiune teatrala 2024 – 2025

In debutul stagiunii teatrale 2024 – 2025, sambata, 7 septembrie, in Sala Mare a Teatrului National Timisoara, apreciatii actori Matei Chioariu, Alina Ilea, Cristina König si Romeo Ioan vor innoda o hilara impletitura de adevaruri conjugale temporare, cautand ADEVARUL, in spectacolul semnat de Radu Iacoban pe textul lui Florian Zeller.


In continuare, marti, 10 septembrie, petrecem O NOAPTE FURTUNOASA. UN EXERCITIU dupa I.L. Caragiale, un spectacol in regia Adei Lupu Hausvater, eveniment care ii aduce la rampa Salii Mari a Teatrului National pe Ion Rizea, Matei Chioariu, Marin Lupanciuc, Darius Zet, Oana Antonovici si Cora Similian.

Miercuri, 11 septembrie, la Studio UTU, actrita Roberta Popa reconstituie in spectacolul MATA HARI povestea palpitanta a artistei omonime, personaj al carei rol in istoria primului razboi mondial, dar si in cel al emanciparii femeilor este cercetat in textul Cristei Bilciu.

Din nou la Sala Mare, joi, 12.09, Claudia Ieremia intra in rolul Emiliei Apostoae, intr-una dintre cele mai savuroase si lucide discutii despre intalnirea dintre mentalitate si memorie  – SUNT O BABA COMUNISTA de Calin Ciobotari dupa romanul lui Dan Lungu, regia Antonella Cornici. I se alatura actorii Ion Rizea, Roberta Popa, Catalin Ursu, Ana Maria Cojocaru, Doru Iosif, Iuliana Craescu, Matei Chioariu, Romeo Ioan, Alecu Reus, Cristian Szekeres, Marin Lupanciuc, Darius Zet, Ionut Iova si Raul Lazarescu.

Duminica, 15.09, Sala Mare a Teatrului National gazduieste spectacolul Teatrului „Andrei Muresanu” din Sfantu Gheorghe, LA RONDE de Yann Verburgh dupa piesa lui Arthur Schintzler, „Hora iubirilor”, un spectacol despre care regizorul sau, Eugen Jebeleanu, afirma ca „este in primul rand un manifest politic si intim despre sexualitate. Piesa lui Yann Verburgh este un text curajos care vorbeste fara pudoare despre polivalentele relatiilor amoroase in epoca noastra, in pragul unei noi revolutii sexuale”.

Spectacolul este prezentat in cadrul programului Egal, in cadrul caruia Teatrul National din Timisoara pune bazele unui circuit cultural fluent prin schimburi de spectacole si turnee.

Din nou in lumea lui Caragiale, spectacolul O SCRISOARE PIERDUTA, purtand semnatura regizoarei Ada Lupu Hausvater, este programat marti, 17 septembrie, in Sala Mare, facandu-si spectatorii sa se intrebe printre hohote de ras, ca de fiecare data, daca I.L. Caragiale a vazut inaintea vremii sau daca lumea noastra a ramas in urma. Distributia reuneste cativa dintre cei mai iubiti actori ai trupei Teatrului National din Timisoara – Claudia Ieremia, Ion Rizea, Matei Chioariu, Romeo Ioan, Catalin Ursu, Andrei Chifu, Doru Iosif, Bogdan Spiridon, Ionut Iova, Adrian Jivan si Andrei Zgabaia.

Urmatoarele spectacole ale lunii septembrie sunt reunite ca un memento pentru regizorul Ion-Ardeal Ieremia, un artist care le lipseste foarte mult atat colegilor lui, cat si publicului. Astfel, miercuri, 18.09, la Studio UTU va avea loc o noua reprezentatie a spectacolului AEROPORT de Stefan Caraman, fiind urmat de spectacolul DUREREA FANTOMA de Vasili Sigarev, programat sambata, 21.09, la Sala Mare si de spectacolul AMINTIRI DIN EPOCA DE SCOALA de Mihaela Michailov, care va avea doua reprezentatii duminica, 22.09 si miercuri, 25.09, la Studio UTU.

Luna septembrie in spectacole de teatru se incheie la Nationalul timisorean vineri, 27 septembrie, cu spectacolul ANIVERSAREA de Jeroen van den Berg, regia Traian Soimu, avandui-i in distributie pe actorii Alina Ilea, Robert Copot, Jasmina Mitrici si Bogdan Spiridon.

Ora de incepere a spectacolelor este 19:00. Biletele pot fi achizitionate pe site-ul www.tntm.ro si fizic, la Agentia de bilete Marasesti, str. Marasesti nr. 2, orar marti – duminica, orele 11-19. (TNT, Geta Petrovici)

Leave a Reply