Echipa de fotbal a Romaniei a invins fara drept de apel selectionata Kosovo, 3-0, la redebutul lui Mircea Lucescu la conducerea nationalei

Nationala de fotbal a Romaniei, la redebutul lui Mircea Lucescu, a invins fara drept de apel selectionata Kosovo, cu scorul de 3-0 (1-0), vineri seara, pe Stadionul „Fadil Volkri” din Pristina, in Grupa C2 a Ligii Natiunilor. La Pristina, pe stadionul care poarta numele fostului jucator Fadil Vokrri, Mircea Lucescu a revenit cu o victorie pe banca nationalei tricolore, dupa o pauza de 38 de ani.


Atunci, in 1986, a fost 4-0 cu Austria, la Bucuresti, acum a fost 3-0 cu nationala din Kosovo, la Pristina.

Dupa un inceput in care imnul Romaniei a fost fluierat de un stadion intreg, elevii lui Lucescu au trecut la carma jocului si au incercat poarta lui Muric prin Mihaila (min. 7) si Man (min. 13). Dennis Man a fost si jucatorul care a deschis scorul, in minutul 40, dupa o actiune personala, urmata de un sut de la 16 metri, la coltul lung. Tot Man i-a pasat coechipierului sau de la Parma, Mihaila, in minutul 44, dar sutul acestuia s-a dus in bara.

Dupa reluare, Dennis Man a fost faultat in careul kosovar de catre Valon Berisha, iar arbitrul a acordat penalty dupa consultarea VAR. Razvan Marin a transformat in minutul 51 si a majorat avantajul Romaniei, potrivit News.ro.

Mihaila a mai sutat odata in bara, in minutul 59, iar in minutul 81 a profitat de o gafa a apararii gazdelor si a sutat la poarta. Muric a respins, dar Dragus a fost omul potrivit la locul potrivit si a trimis in plasa, stabilind scorul final, Kosovo – Romania 0-3.

Kosovarii au jucat in zece ultimele minute, dupa ce Vojvoda a primit al doilea galben, pentru un fault la Puscas, iar Romania conduce in clasamentul grupei C2, cu trei puncte si golaveraj mai bun deat Cipru.

KOSOVO: Muric – Vojvoda, Amir Rrahmani, Aliti, Paqarada (Rrudhani 81) – Zhegrova (Sahiti 81), V. Berisha (Muslija 66), Rexhbecaj, Rashica – Muriqi (Albion Rrahmani 66), Asllani (Ermal Krasniqi 66). Selectioner: Franco Foda

ROMANIA: Nita – Ratiu, A. Burca, Dragusin, N. Bancu – R. Marin (D. Olaru 86), M. Marin, Stanciu (Al. Mitrita 86) – D. Man (Fl. Coman 78), Dragus (G. Puscas 83), Mihaila (I. Hagi 88). Selectioner: Mircea Lucescu Cartonase galbene: V. Berisha 50, Rexhbecaj 69, Vojvoda 81 / Bancu 76, AL. Mitrita 90+5 Cartonas rosu: Mergim Vojvoda (Kosovo) min. 85 Arbitri: Aliyar Aghayev – Zeynal Zeynalov, Akif Amirali – Ingilab Mammadov (toti din Azerbaidjan) Arbitri VAR: Luca Pairetto – Matteo Gariglio (toti din Italia).

„Am castigat usor, aveam nevoie de aceste trei puncte. Sunt fericit ca am castigat. Stiam ca vom intalni o echipa destul de agresiva, dar in mintea noastra am zis ca vrem sa continuam ce am inceput la Europene. La gol, il vazusem singur pe Denis, dar am vazut apoi ca mi s-a creat spatiu si m-am decis sa trag la poarta. Era important sa castigam acest meci, sa incepem cu dreptul! Trebuie sa invatam sa jucam si din postura de favoriti, pentru ca venim de la Europene! Chiar daca nu am avut mult timp la dispozitie cu dansul, nea Mircea este un plus mare pentru noi”, a declarat Dennis Man.

„O victorie categorica, a trebuit sa ne adaptam la terenul de joc, la public, adversar… Huiduielile ma motiveaza. Le-am aratat tabela la final si cam asta a fost istoria jocului. Sper sa sparg gheata si sa reusesc sa marchez la urmatoarele meciuri. Avem incredere in grup, nu conteaza ca s-au schimbat jucatori, suntem un grup unit si cu Mister in spate sigur o sa facem treaba buna. Avem doar de invatat de la dansul”, a spus Mihaila la Digi Sport.

„Am stiut sa jucam inteligent, ne bucuram ca am debutat cu dreptul in Liga Natiunilor. Stiam ce fel de partida o sa fie, am jucat cu mult mai multa ambitie, dar asta e deja caracteristica acestei echipe. Am aratat ca nu ne dam la o parte, ca stim sa luptam. E un sentiment frumos sa avem unul dintre cei mai titrati antrenori din lume. Trebuie sa avem incredere in noi.

Fiecare rezultat bun trebuie sa ne dea incredere. Am facut un meci bun. Usor, usor o sa crestem de la meci la meci. Cu siguranta suntem pe drumul bun. Suntem abia la inceput cu Mircea Lucescu. Am avut un parcurs extraordinar cu Edi Iordnescu. Acum vrem sa trecem la urmatorul nivel. Mircea Lucescu are o experienta incredibila. Trebuie sa construim pe ce a fost bun cu Edi”, a spus Dragus, potrivit News.ro. (C.R.)

Leave a Reply