Aquatim: Retele noi de apa si canalizare in patru localitati din Timis / Valoarea contractului, peste 2,3 milioane de lei (P)

Bild: Feuerwehr Hattingen

Aquatim a semnat, in data de 5 septembrie 2024, contractul de lucrari „Extindere retele de distributie apa potabila si canalizare menajera, bransamente de apa si racorduri de canal in localitatile Gataia, Deta, Ciacova, Liebling” cu firma SC Romtim Instal SRL. Contractul are o valoare de 2.335.115,14 lei, fara TVA, iar durata de executie este de 6 luni, urmate de 36 luni garantie.


Obiectul contractului il constituie implementarea unui numar de patru proiecte de extinderi retele de apa si canalizare in localitatile de mai sus. Mai exact, fiecare localitate va beneficia de conducte noi de apa si canalizare, bransamente si racorduri, camine de vane, camine de bransament, canale colectoare si hidranti.

Acest contract face parte din proiectul „Extindere retele de apa si canalizare in aglomerari mai mari de 2000 locuitori echivalenti in judetul Timis”, in cadrul caruia locuitorii din localitatile de mai sus, dar si din Timisoara si Recas, vor beneficia de extinderea retelelor de apa potabila si de canalizare.

Prin intermediul Planului National de Redresare si Rezilienta se urmareste consolidarea cadrului de reglementare pentru managementul sustenabil al sectorului de apa si apa uzata si accelerarea accesului populatiei la servicii de calitate conform directivelor europene. De asemenea, se doreste cresterea gradului de acces al populatiei, in special din zonele rurale, la un serviciu public de apa si canalizare conform cu cerintele Directivelor europene si accesibil tuturor categoriilor sociale. Totodata, in timp, se doreste imbunatatirea igienei, sanatatii si bunastarii la nivelul comunitatilor/gospodariilor beneficiare. (Aquatim)

NOTA: Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei

Leave a Reply