Scoala de vara ESU (Electronics Summer University), organizata de Liga Studentilor din Facultatea de Electronica si Telecomunicatii (LSFETc), cu sprijinul UPT si al Facultatii de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologii Informationale, dar si al unor companii cu care facultatea are parteneriate de colaborare, s-a incheiat, iar cei 75 de elevi veniti din toata tara, de la Constanta pana la Timisoara si de la Humulesti pana la Oravita, si-au luat ramas bun dupa doua saptamani in care au experimentat ce inseamna viata de student la Universitatea Politehnica Timisoara.
Proiectul, ajuns la cea de-a IX-a editie, ofera elevilor oportunitatea de a simula viata de student pe o perioada de doua saptamani. Este locul unde se imbina „utilul cu placutul”, prin activitatile care isi propun dezvoltarea liceenilor, atat pe plan personal, cat si profesional.
De-a lungul perioadei de desfasurare a proiectului, elevii dobandesc noi cunostinte, care se vor dovedi foarte folositoare pe viitor. De asemenea, acestia au aprofundat cunostintele dobandite in liceu si le-au consolidat, dandu-le o directie mai clara. Nu in ultimul rand, a fost un bun prilej de a cunoaste tineri care impartasesc aceeasi pasiune, de a lega prietenii cu posibili viitori colegi.
Pe durata scolii de vara, intre 21 august – 3 septembrie 2024, elevii, majoritatea de clasa a XI-a, au participat la cursuri si laboratoare de electronica, programare, inteligenta artificiala, la worshop-uri de dezvoltare personala, au vizitat companiile partenere (Continental, Nokia, Forvia Hella, Kimball Electronics, Savnet), au simulat sustinerea unor examene, au urmat un curs de public speaking, s-au initiat in tainele foto-video.
Pe langa cursuri si training-uri, voluntarii din LSFETc au pregatit si activitati pentru relaxare si cunoasterea orasului: seara de film, olimpiada trasnitilor, treasure hunt, seara de chitara si seri de socializare.
La inchiderea festiva a scolii de vara, desfasurata in Auditorium-ul Centrului de Conferinte al UPT, organizatorii au multumit participantilor pentru curajul de a alege o vacanta activa, cadrelor didactice, care si-au „rupt” din vacanta pentru a sustine cursurile si laboratoarele, companiilor partenere care au sprijinit intregul proiect, dar si voluntarii ligii, care au fost prezenti pe intreaga durata a scolii de vara. (Universitatea Politehnica Timisoara, Lucian Ronkov)