VIDEO / After-Party: Barosanii din showbiz-ul autohton au trecut VAMA in CODRU 2024 (P)

CODRU Festival 2024 a fost, fara indoiala, un eveniment memorabil, care a combinat muzica – in mare parte, de calitate – cu frumusetea naturii si valorile comunitatii. Publicul a plecat cu amintiri de neuitat si cu dorinta de a reveni si in anii urmatori.


In ultima zi de distractie in Padurea Verde, in perimetrul fostei Gradini Zoologice din Timisoara, 35.000 de festivalieri s-au distrat la CODRU Festival ’24 alaturi de artistii lor preferati.

Printre cele mai importante nume care au urcat anul acesta pe scenele la CODRU Festival s-au numarat si conationalii de la VAMA, dirijati din ring de un vocalist in mare pofta de cantat.

Inceput in forta, in pur stil rock, show-ul trupei lui Tudor Chirila – VAMA, a avut un parcurs eclectic, balansându-se intre rock, brit-pop, techno si uneori chiar dub-step, dovedind ca trupa e matura si reuseste sa sune inchegat , in conditiile in care uneori vocea mai facea câte un slalom prin vecinii unor come atât de strâns executate…

Cu o asa sectie ritmica compusa din Dan Opris – un bassist elegant si vivace si Lucian Cioarga – un tobosar excelent coborât demult din Taxi, cu o prestatie balansata si rapace, cu ajutorul clapelor lui Gelu Ionescu si beneficiind de echilibrul chitaristic al lui Eugen Caminschi, cei 5 au creat un spectacol complex dar unitar, o atmosfera de trupa mare,  cu interferente de la Untold-ul clujean, vizitat recent de catre acestia, intr-un microrecital drum&bass de cântat la pupitre al maestrului Chirila, acesta exprimându-si clar crezul prin discursuri politice si atitudine sociala , prin momentele melodramatice presarate cu picaturi dense ale unui ego extrem de bine aspectat.

Iata ca dupa mai bine de 13 ani de când cunoscuta trupa americana Korn interfera in mod fericit (zic eu) cu dub-step-ul lui Skrillex pe albumul „The path of totality” , o trupa pop-rock româneasca reuseste sa introduca in program, elemente mai novatoare care, oarecum, au schimbat usor fata sonora a acestui show, spre surprinderea multor participanti la acest show.

Piesele au beneficiat de un sunet bun in majoritatea timpului, unele precum: „Copilul care alearga catre mare” si „Dumnezeu nu apare la stiri” facând deliciul publicului venit sa se distreze , culminând cu „Barosanii” si „Perfect fara tine…” indelung fredonate de catre asistenta.

Pe ansamblu merita notat acest show, care a condimentat seara a treia a festivalului Codru 2024, o pata de culoare intr-o mare de sunete prezente in cadrul acestei zone de festival, pe ansamblu o editie frumoasa (in ciuda incidentului The Editors) pe care o dorim repetata , mai ales ca anul viitor va fi o editie de-a dreptul aniversara… Long live CODRU TM! (The Big Gatsby)

(Impact Press)

 

One thought on “VIDEO / After-Party: Barosanii din showbiz-ul autohton au trecut VAMA in CODRU 2024 (P)

Leave a Reply