Contestatia lui Valer Kovacs la destituirea din politie, respinsa! “Va garantez ca voi face tot posibilul sa ajung ministru de Interne”

Contestatia formulate de politistul Valer Kovacs impotriva Dispozitiei inspectorului general al Politiei Romane nr. 7691/25.07.2024 prin care s-a dispus destituirea sa din politie a fost respinsa ca neintemeiata.


In Ordinul ministrului Afacerilor Interne, nr. 1556/29.08.2024, prin care se decide respingerea contestatiei, se trec in revista nu mai putin de 35 de interviuri, filmulete si mesaje publicate de Valer Kovacs pe retelele Facebook, Youtube, Instagram, TikTok, in perioada 04.07.2022 – 27.03.2024, in care politistul critica dur deciziile sefilor sai, sistemul de autoritate publica din care facea parte, dar si clasa politica.

Totodata, in cele 50 de pagini ale ordinului ministerial, politistul de la Brigada Autostrazi este acuzat ca nu a respectat dreptul la imagine al soferilor opriti pe Autostrada A1, in conditiile in care a publicat imagini video cu acestia, fara sa le fi cerut acordul. De altfel, actul administrativ de aplicare a sanctiunii disciplinare, Dispozitia inspectorului general al Politiei Romane nr. 7691/25.07.2024, a fost avizat de Corpul National al Politistilor.

“Pe parcursul cercetarii prealabile s-a respectat dreptul politistului cercetat de a cunoaste actele cercetarii si dreptul acestuia la aparare. Consiliul de disciplina a luat act de imprejurarea potrivit careia, prin raportul din data de 17.06.2024, dar si in cadrul sedintei din 15.07.2024, acesta a indicat ca a retras de pe retelele sociale clipurile video mentionate in materialul de cercetare disciplinara.

Sub aspectul remedierii consecintelor unora dintre faptele comise, Consiliul nu s-a putut pronunta, intrucat continutul in cauza a fost disponibil o mare perioada de timp, pentru un numar insemnat de persoane, pe care chiar politistul il apreciaza in jurul numarului de 800.000. Avand in vedere argumentele din cuprinsul contestatiei, fata de abaterea disciplinara constatata in sarcina politistului, conducerea Politiei Romane propune respingerea contestatiei ca neintemeiata si mentinerea sanctiunii aplicate”, se mentioneaza ordinul semnat de Catalin Predoiu.

In acest context, chiar daca “politistul cercetat a fost preocupat de inlaturarea urmarilor faptelor comise”, inspectorul general al Politiei Romane, chestorul-sef de politie Benone – Marian Matei a emis dispozitia prin care, incepand cu data de 29.08.2024, agentului sef principal Valer Kovacs ii inceteaza raporturile de serviciu.

“La data incetarii raporturilor de serviciu, politistul are varsta de 43 de ani, 5 luni si 8 zile, are o vechime in serviciu de 22 de ani, 4 luni si 29 de zile. Totodata, i se echivaleaza gradul professional de agent principal de politie cu gradul militar de plutonier adjutant sef (in rezerva), specialitatea Politie. Cu aceeasi data, se constata incetarea calitatii de organ de cercetare penala a politiei judiciare”, se precizeaza in actul final de excludere din politie a lui Valer Kovacs.

“Catalin Predoiu si-a pus semnatura pe destituirea din politie a celui mai respectat politest din Romania. In 3 luni de zile toti vor deveni istorie, dar va ramane in memoria romanilor ca ministrul care si-a pus semnatura pe destituirea din politie a lui Valer Kovacs. Va garantez ca voi face tot posibilul sa ajung ministru de Interne, indiferent de consecinte. Asa sa ne ajute Dumnezeu!”, este raspunsul politistului la mazilirea sa din sistemul politienesc, tot prin intermediul unui mesaj public postat pe TikTok. (G.I.)

One thought on “Contestatia lui Valer Kovacs la destituirea din politie, respinsa! “Va garantez ca voi face tot posibilul sa ajung ministru de Interne”

  1. Bine, era culmea ca bălosul ăla de predoiu să decidă altceva. Contestă dispoziția în instanță, dă-le peste nas încă o dată, și cere despăgubiri pentru abuzul comis. Oricum, n-ai cu cine, o grupare de infractori instituționalizați peste o grupare de lingăi instituționalizați, fără discriminare de gen, masculin și feminin … cam ăsta a fost și este trendul în afacerile interne.

Leave a Reply