VIDEO /Au rapit un barbat din parcarea unui supermarket din Timisoara, pentru a-l obliga sa cerseasca pe strada, dar au fost prinsi la Cluj-Napoca

Politistii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei municipiului Timisoara, sub coordonarea procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au retinut miercuri trei barbati, pentru lipsire de libertate in mod ilegal. Cei trei, care au rapit un barbat pentru a-l forta sa practice cersetoria, au fost depistati in colaborare cu IPJ Cluj.


„In fapt, la data de 27 august 2024, in jurul orei 15:04, politistii timisoreni au fost sesizati cu privire la faptul ca, in parcarea unei societati comerciale de pe Calea Torontalului din Timisoara, a oprit un autovehicul in care se aflau trei persoane, iar din acesta a coborat un barbat, care s-a apropiat de un alt barbat, in varsta de 40 de ani, cunoscut cu handicap locomotor si cu alte probleme de sanatate si l-a introdus in autovehicul cu forta, pornind intr-o directie necunoscuta”, a transmis IPJ Timis.

Avand in vedere aspectele sesizate, politistii BIC sub coordonarea procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au dispus inceperea urmaririi penale sub aspectul comiterii infractiunii de lipsire de libertate in mod ilegal. In urma investigatiilor specifice, politistii au reusit identificarea persoanelor banuite de comiterea faptei, respectiv trei barbati de 24, 33 si 44 de ani din Cluj.

„Din probatoriul administrat in cauza, s-a stabilit faptul ca, barbatul de 40 de ani, a fost preluat cu forta de catre cei trei barbati din parcarea societatii comerciale si condus in municipiul Cluj-Napoca cu scopul de a fi exploatat prin practicarea cersetoriei, sumele de bani obtinute de victima din mila publicului urmand sa intre in posesia celor trei, lucru care s-a mai intamplat si in trecut pe parcursul mai multor ani de zile, cand persoana vatamata a fost supusa in mod repetat violentelor fizice in zilele in care nu obtinea din cersit suma de bani dorita de ei”, au detaliat oamenii legii.

Avand in vedere aceste aspecte, politistii urmeaza sa extinda urmarirea penala sub aspectul comiterii infractiunii de exploatarea cersetoriei de pe urma unei persoane cu dizabilitati fizice prin exercitarea constrangerii fizice.

La data de 28 august 2024, cei trei barbati au fost localizati in municipiul Cluj-Napoca, s-a luat legatura cu politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale-IPJ Cluj, care au pus in executare mandatele de aducere emise de politistii din Timisoara pe numele celor trei barbati, fiind depistati si condusi la sediul Politiei Municipiului Timisoara. Ulterior, cei trei au fost retinuti pentru 24 de ore si introdusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul IPJ Timis, urmand ca in cursul acestei zile sa fie prezentati in fata judecatorului de drepturi si libertati pentru dispunerea unei masuri preventive”, mai spune comunicatul IPJ Timis. (V.E.)

Leave a Reply