Flagrant delict! Cine este medicul de la Spitalul Municipal din Timisoara retinut de procurori, dupa ce a luat mita de la o pacienta

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au inceput audierile intr-un amplu dosar de coruptie, dupa ce un medic chirurg de la Sectia de Chirurgie Oncologica a Spitalului Municipal a fost ridicat in urma unui flagrant, in timp ce a luat mita de la o pacienta. Flagrantul a avut loc dupa ce medicul vizat de anchetatori, dr. Laurentiu Draghici (foto), ar fi incheiat un examen Papanicolau facut unei paciente, el fiind specializat in ginecologie oncologica.


La perchezitii, asupra sa a fost gasita suma de 1.000 de euro, dar si 1.200 de lei, bani pe care nu i-a putut justifica. In fata procurorilor el ar fi sustinut, potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, ca a primit banii de la o pacienta pentru a-i cumpara acesteia medicamente si diferite produse medicale in vederea unei viitoare interventii chirurgicale.

In total, sase medici si o asistenta medicala au fost ridicati si dusi la audieri in acest caz, cu totii fiind cercetati pentru mita de peste 40 de ori, incepand cu luna aprilie. In unele cazuri, sustin sursele citate, au fost primite plicuri cu bani, iar in alte cazuri, borcane cu miere sau bulion. In timpul investigatiilor a reiesit ca acesti medici le-ar fi cerut bolnavilor de cancer sa le plateasca sume importante de bani pentru a-i trata.

De asemenea, sursele citate afirma ca niciunul dintre cei 6 medici si asistenta medicala, cercetati in dosarul de luare de mita, nu ar fi conditionat actul medical de primirea banilor sau a produselor. Din primele informatii, ar fi vorba despre un dosar instrumentat, in ultimul an, de catre politistii Directiei Generale Anticoruptie, sub indrumarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

Miercuri seara, ofiterii anticoruptie au continuat perchezitiile la locuinta medicului care a fost prins in flagrant si au facut deja perchezitii la locuintele celorlaltor cadre medicale cercetate, precum si la camera de garda, respectiv ambulatoriul Sectiei de Chirurgie Oncologica din cadrul Spitalului Municipal Timisoara. In urma perchezitiilor au fost ridicate documente si diferite sume de bani. (V.E.)

Leave a Reply