Politistii locali din Timisoara au depistat 274 de cersetori si oameni ai strazii, in luna august

Politistii locali au continuat si in ultima luna actiunile de preluare din strada a persoanelor care apeleaza la mila publica si acelor fara adapost, care creeaza disconfort celorlalti cetateni prin prezenta in strada si prin insistenta cu care solicita bani.


Astfel, in cursul lunii august, nu mai putin de 274 de persoane de diferite varste au fost depistate cersind sau dormind pe strazi, multe sub influenta alcoolului, ceea ce intareste ideea ca multe dintre acestea dau banii obtinuti din cersit pentru a-si cumpara alcool, nu pentru a se intretine decent. Cei in cauza au fost predati Centrului Social ”Sfantul Francisc” de pe Str. Telegrafului.

In cazul a patru minori, pe langa sanctiunile aplicate parintilor, conform Legii 61/1991 pentru apelarea, in mod repetat, la mila publicului, de catre o persoana apta de munca, precum si determinarea unei persoane la savarsirea unor astfel de fapte, acestia au fost predati Directiei Generale de Asistenta Sociala pentru Protectia Copilului Timis.

Totodata, cele patru cazuri au fost transmise catre Inspectoratul Judetean de Politie Timis in vederea efectuarii cercetarilor conform articolului 215 din Codul Penal referitor la traficul si exploatarea persoanelor vulnerabile, respectiv folosirea unui minor in scop de cersetorie, care prevede ca fapta majorului care, avand capacitatea de a munci, apeleaza in mod repetat la mila publicului, cerand ajutor material, folosindu-se in acest scop de prezenta unui minor, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Politia Locala Timisoara atrage din nou atentia cetatenilor sa nu le mai dea bani cersetorilor, multi dintre acestia desi sunt apti de munca, prefera sa apeleze la tot felul de tertipuri pentru a obtine bani mai usor, profitand de naivitatea oamenilor care muncesc.

Actiunile pentru descurajarea celor care practica cersetoria vor continua si in perioada urmatoare Cei care observa astfel de persoane pot sesiza la Dispeceratul Politiei Locale, la telefonul 0256.968 sau 0256.246.112, pentru ca politistii locali sa se deplaseze si sa ii preia pentru a-i duce la centre. (Politia Locala Timisoara, Daniela Seracin)

Leave a Reply