Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate! Anunt facut de premierul Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anuntat, miercuri, ca, de la 1 octombrie, pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate.


„Dupa cum stiti, am luat decizia ca toate pensiile sub 3.000 de lei sa nu mai fie impozitate. Vorbim de o masura care se va aplica din 1 octombrie pentru aproximativ 3 milioane de pensionari”, a anuntat din nou Ciolacu.

El a precizat ca ministrii Muncii si Finantelor lucreaza deja la actul normativ. „Ministrii Muncii si Finantelor lucreaza deja la actul normativ.astfel incat sa il adoptam la timp in Guvern si pensionarii sa primeasca pensiile cu noul plafon incepand din octombrie”, a explicat seful Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marti, la Craiova, despre cresterea pana la 3.000 de lei a pragului pentru impozitarea pensiilor, ca a vorbit si cu ministrul Muncii si a avut intalnire si cu ministrul Finantelor, el precizand ca nu este un efort bugetar foarte mare, in jur de 800 de milioane de lei. Ciolacu a mai spus ca masura va fi aprobata prin Ordonanta de urgenta. Liderul deputatilor PNL, Gabriel Andronache, a cerut apoi PSD sa sustina in Parlament, saptamana viitoare, proiectul de lege liberal care prevede majorarea plafonului pana la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2000 de lei la 3000 de lei. (M.I.)

Leave a Reply