Fetita in varsta de 8 ani, santajata de un individ periculos! Procurorii DIICOT au intervenit si l-au retinut pe pervers

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi au dispus retinerea unui inculpat, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de pornografie infantila si santaj.


Din materialul probator administrat in cauza a rezultat ca   in perioada iulie – august  2024, inculpatul a determinat o persoana vatamata minora (8 ani), sa realizeze si sa ii trimita prin intermediul unei aplicatii online mai multe fotografii si videoclipuri in care apare in ipostaze sexuale explicite.  

Ulterior, i-a cerut  victimei minore sa ii mai trimita astfel de materiale, amenintand-o ca daca nu se va conforma le va distribui parintilor ei pe cele aflate deja detinute.

In urma perchezitiei efectuate la domiciliul inculpatului au fost identificate si ridicate un telefon mobil, cartele telefonice si alte mijloace de proba.

A fost sesizat judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Iasi cu propunerea de arestare preventiva a inculpatului, pentru o perioada de 30 de zile.

Activitatile judiciare au fost realizate impreuna cu politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi.

Actiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vaslui si luptatorilor Serviciului Actiuni Speciale  din cadrul IPJ Vaslui .
Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale din Politia Romana. (V.E.)

Leave a Reply