CET Sud Timisoara ar putea deveni o destinatie pentru amatorii de evenimente muzicale si nu numai

CET Sud Timisoara ar putea deveni o destinatie pentru amatorii de evenimente muzicale si nu numai. Acest lucru e pe cale sa se intample in urmatoarele luni, la initiativa unor tineri antreprenori pasionati de spatii neconventionale, care pot capata o noua viata.


Start-up-ul timisorean Organica porneste, in aceasta perioada, o colaborare cu societatea de termoficare Colterm, in vederea transformarii unei parti din zona CET Sud intr-un areal in care entertainmentul, in diversel lui forme, sa fie la el acasa.

„Decizia de a deschide «portile» unuia dintre turnurile de racire de la CET Sud, pentru a deveni un centru de atractie culturala si artistica demonstreaza angajamentul nostru de a gasi solutii inovative si de a sprijini initiativele care promoveaza comunitatea locala, dincolo de desfasurarea activitatii noastre de baza, termia. Acest proiect nu doar ca valorifica un spatiu neutilizat, dar contribuie si la imaginea unui oras in continua dezvoltare, care imbratiseaza atat traditia, cat si inovatia”, explica administratorul special al Colterm, Cristian Amza.

„Avem in vedere, pentru inceput, unul dintre cele doua turnuri de racire de la Colterm, pe care, din vedere, le stie toata lumea. Ce se stie mai putin este ca, desi constructia turnurilor a inceput in anii ‘70, acestea nu au fost terminate niciodata in vederea folosirii lor in scopul initial. Planul nostru este, in aceasta faza, sa transformam unul dintre turnuri intr-un spatiu destinat auditiei muzicale si instalatiilor vizuale complexe. Incinta va fi dotata cu sisteme audio si video foarte performante, coordonate de un sistem cu inteligenta artificiala, pentru a permite participantilor o experienta inedita, cat mai imersiv posibil”, spune, la randul lui, Cristian Gordan, unul dintre initiatorii proiectului Organica.

Primele evenimente ar putea fi organizate in imediata vecinatate a turnurilor de racire chiar spre finalul acestui an, cel tarziu inceputul anului viitor. Intre timp, se lucreaza la un proiect complex care are drept scop reparatia turnului. Cei de la Organica sunt convinsi ca acest spatiu are potentialul sa devina o adevarata atractie pentru amatorii de evenimente inedite.


Organica s-a infiintat in 2022, la scurt timp dupa pandemie, organizand diverse evenimente muzicale. Acest start-up si-a propus sa contribuie la dezvoltarea scenei muzicale din Timisoara, prin furnizarea de echipamente audio si solutii tehnice profesionale, dar si prin organizarea de evenimente muzicale cu specific electronic, combinand mai multe genuri din zona locala. Numele nu a fost ales intamplator: el sintetizeaza exact povestea unui grup de prieteni care au avut o idee pe care si-au propus s-o puna si in practica. (Organica, Otilia Ghitescu)

Leave a Reply