Hala de mentenanta a tramvaielor noi din Timisoara! Primaria a atribuit contractul de construire in valoare de peste 9 milioane de lei

Primaria Municipiului Timisoara a finalizat licitatia pentru construirea unei hale inchise destinate mentenantei tramvaielor noi si urmeaza semnarea contractului cu firma castigatoare – Audiotech Multimedia Group SRL.


Noua hala va fi amplasata pe Bulevardul Dambovita nr. 67, in incinta Societatii de Transport Public Timisoara (STPT). Aici, va fi asigurata atat mentenanta tramvaielor deja puse in circulatie, cat si pregatirea garniturilor care vor fi introduse pe trasee. Cu o lungime de aproximativ 90 de metri, hala permite lucrari de intretinere simultan la mai multe tramvaie.

In ceea ce priveste dotarile, hala va avea instalatii moderne si o cale de rulare destinata intrarii si iesirii tramvaielor, conectata la triajul de garare al acestora. Totodata, structura este prevazuta cu un pod rulant si un sistem de detectie a incendiilor, pentru a oferi un mediu de lucru sigur si eficient. Pardoselile vor fi realizate din materiale anticorozive si antiderapante, iar tamplaria va fi rezistenta la foc, sporind astfel siguranta generala.

Valoarea investitiei este de 8.991.013,19 lei (fara TVA), iar perioada de implementare propusa este de 8 luni de la obtinerea autorizatiei de construire.

Acest proiect face parte dintr-o initiativa mai ampla de modernizare a transportului public din Timisoara. Municipalitatea a castigat o finantare record de 75 de milioane de euro pentru innoirea flotei de transport cu 17 tramvaie noi, 30 de autobuze electrice si 33 de troleibuze cu motor electric, prin Planul National de Redresare si Rezilienta. Primele 3 tramvaie din noul lot au ajuns deja la Timisoara, iar celelalte vor sosi in decursul acestui an.

Pana in acest moment, Primaria a achizitionat 23 de tramvaie noi, model Bozankaya, si 44 de autobuze electrice, model Karsan prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020.

Prin modernizarea intregii flote de transport public, se diminueaza emisiile de CO2, poluarea fonica, se reduce consumul de energie electrica si creste siguranta in trafic. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

 

Leave a Reply