Cine sunt politistii locali din Bucuresti arestati pentru luare de mita? Spagi de pana la 14.000 de euro primite de la diversi agenti economici, in urma unor controale

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de Combatere a Coruptiei, au dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv, respectiv, arest la domiciliu, a inculpatilor:


Voinea Dragos-George, politist local in cadrul Politiei Locale Sector 1, sef al Compartimentului Control Activitati Comerciale din Directia Control Urban, pentru savarsirea infractiunilor de:
– luare de mita in forma continuata (cinci acte materiale),
– complicitate la infractiunea de fals intelectual.

Avram Marina-Roxana, politist local in cadrul Politiei Locale Sector 1 – Directia Control Urban – Compartimentul Control Activitati Comerciale, pentru savarsirea infractiunilor de:
– luare de mita in forma continuata (sapte acte materiale),
– trafic de influenta in forma continuata (doua acte materiale),
– fals intelectual in forma continuata (doua acte materiale),
– divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice (5 infractiuni),
– instigare la infractiunea de acces ilegal la un sistem informatic,
– instigare la infractiunea de divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Iordache Florentina, politist local in cadrul Politiei Locale Sector 1 – Directia Control Urban – Compartimentul Control Activitati Comerciale, pentru savarsirea infractiunilor de:
– luare de mita in forma continuata (cinci acte materiale),
– trafic de influenta in forma continuata (doua acte materiale).
– fals intelectual in forma continuata (doua acte materiale).

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2022 – 2024, cu ocazia unor controale, cei trei inculpati ar fi pretins si primit, direct sau prin persoane interpuse, de la reprezentantii mai multor persoane juridice, care isi desfasoara activitatea in domeniul alimentatiei publice, sume de bani cuprinse intre 1.000 euro si 14.000 euro in legatura cu indeplinirea sau in legatura cu neindeplinirea atributiilor lor de serviciu, respectiv pentru a dispune confiscarea unor sume de bani mai mici decat sumele de bani incasate ilicit de persoanele juridice in perioada in care au avut suspendata activitatea comerciala si/sau pentru a nu aplica persoanelor juridice sanctiuni contraventionale pentru lipsa autorizatiei de functionare.

Pentru a putea sa aplice sanctiuni mai blande, inculpatele Avram Marina-Roxana si Iordache Florentina, ar fi intocmit note de constatare a controalelor si procese-verbale in care au fost consemnate, in mod fals, venituri mai mici fata de cele reale incasate ilegal de societatile controlate in perioada de suspendare a activitatii.

De asemenea, in schimbul sumei de 6.000 euro, cele doua politiste locale si-ar fi traficat influenta pe care au lasat sa se creada ca o au pentru a determina un ofiter de politie sa efectueze cercetari in scopul obtinerii unei solutii favorabile fata de o societate comerciala.

In plus, in rechizitoriul intocmit de procurori se arata si ca inculpata Avram Marina-Roxana, la solicitarea unui alt politist local, Manzu Florin-Georgian, ar fi apelat la mama sa, angajata a unei companii de telefonie mobila, pentru a obtine istoricul apelurilor telefonice si datele de trafic ale iubitei acestuia.

De asemenea, inculpatii Avram Marina-Roxana si Manzu Florin-Georgian ar fi divulgat, in mod repetat, informatii nepublice constand in data efectuarii unor controale de catre politisti locali la persoane juridice care isi desfasoara activitatea in Sectorul 1.

In cauza a fost dispusa masura sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile si asupra unor sume de bani ridicate cu ocazia perchezitiilor de la domiciliile inculpatilor.

Anterior, pe parcursul urmaririi penale, s-au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei cu cinci inculpati, dupa cum urmeaza:

  1. cu inculpatul Manzu Florin-Georgian, politist local in cadrul Politiei locale Sector 1, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunilor de divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice (3 infractiuni), complicitate la instigare la infractiunea de acces ilegal la un sistem informatic, instigare la infractiunea de divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice.

In prezenta aparatorului ales, inculpatul a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, a acceptat incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si a fost de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, respectiv 6 luni inchisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si interzicerea unor drepturi pe o durata de 2 ani (intre care si dreptul de a fi politist local).

  1. cu inculpata P.A., persoana fizica fara calitate speciala, in sarcina careia s-a retinut savarsirea infractiunilor de acces ilegal la un sistem informatic si divulgarea informatiilor secrete de serviciu sau nepublice.

In prezenta aparatorului ales, inculpata a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, a acceptat incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si a fost de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, respectiv 5 luni inchisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si interzicerea unor drepturi pe o durata de 2 ani (intre care si dreptul de a ocupa functia de telefonist-sef/sef tura la o companie de telefonie).

  1. cu inculpatii C.T., N.B.G. si C.C.M., in sarcina carora s-a retinut savarsirea infractiunilor de dare de mita.

In prezenta aparatorilor alesi, inculpatii au declarat expres ca recunosc comiterea faptelor retinute in sarcina lor, au acceptat incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si au fost de acord cu felul si cuantumul pedepselor aplicate, respectiv un an si 4 luni inchisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si interzicerea unor drepturi pe o durata de 2 ani.

Toti cei 5 inculpati care au incheiat acorduri de recunoastere a vinovatiei au fost obligati la prestarea unei munci neremunerate, in folosul comunitatii, pe cate o perioada de 60 de zile.

Dosarele de urmarire penala privind pe cei 3 (trei) inculpati impreuna cu acordurile de recunoastere a vinovatiei au fost trimise spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.
In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie. (V.E.)

Leave a Reply