Noua clinica de Balneologie din Timisoara, in stadiul finisajelor interioare / Investitie de aproape 5 milioane de euro, accesati prin POR

Investitia Primariei Timisoara la noul corp de cladire pentru Clinica de Balneologie, realizata in proportie de 85%, avanseaza cu lucrari la bazinul cu 5 milioane de apa termala, lucrari la instalatii si finisaje interioare.


Viceprimarul Ruben Latcau a efectuat o vizita pe santier pentru a se asigura ca lucrarile sunt la standarde dar si pentru a solicita constructorului sa accelereze ritmul investitiei.

„Am investit masiv in noua cladire Balneo, o clinica unde s-au tratat mii si de oameni, in special varstnici, iar dorinta noastra este ca tratamentele sa fie asigurate cat mai repede in conditii moderne. Din 2008 bazinul cu apa termala nu mai era folosit aici, iar parte a proiectului este si un nou bazin, pentru ca nu toata lumea isi permite sa mearga in statiuni pentru a scapa de dureri. Acum este etapa finisajelor la bazin dar este nevoie ca executantul sa grabeasca pasul lucrarilor la tot obiectivul si sa le incheie in aceasta toamna”, a declarat viceprimarul Ruben Latcau.

Cu un bazin cu apa termala, 4 bai galvanice, 14 sali de tratament si 5 cabinete de consultatii, noul corp al Clinicii de Balneologie va oferi conditii moderne de tratament.

Pana in prezent, au fost finalizate lucrarile la structura de rezistenta si de compartimentare, au fost montate elementele de tamplarie interioara si exterioara, lifturile, termosistemul, echipamentele tehnologice (partial) dar si alte elemente, precum balustradele de protectie sau tarketul. In prezent, constructorul executa mai multe lucrari: finisaje la bazinul pentru recuperare, finisaje interioare, finisaje la vestiare, montare usi si lucrari la instalatii termice si electrice.

Noul corp ridicat de Primaria Timisoara va avea asigurata legatura cu vechea cladire a Clinicii, astfel ca pacientii nu vor fi nevoiti sa iasa afara intre proceduri. In plus, pentru ca tratamentele implica un nivel ridicat de umiditate, municipalitatea a prevazut o centrala de tratare a aerului. Aceasta va recircula aerul din cele doua cladiri, va pastra un nivel de umiditate redus in special in zona bazinului si a bailor galvanice si va purifica si steriliza aerul. Totodata, la intrare/iesire vor exista perdele de aer pentru a mentine temperatura interioara la 20°C-24°C.

Investitia Primariei Timisoara la Clinica de Balneologie se ridica la aproape 24 milioane de lei, fonduri prin Programul Operational Regional 2014 – 2020. (Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

Leave a Reply