Celebram Timisoara cu peste 100 de evenimente culturale, sportive si comunitare / VEZI programul

A doua editie a evenimentului Celebrarea Orasului se va desfasura in perioada 16-18 august 2024 si ii are cap de afis pe Rita Ora, Passenger, Zdob si Zdub, dar include peste 100 de evenimente culturale, sportive si comunitare, pentru toate varstele, in mai multe locatii din oras.


„Celebrarea Orasului 2024” face parte din mostenirea Programului Cultural National „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023”, fiind finantat de Municipiul Timisoara, coordonat si organizat de Centrul de Proiecte. Evenimentele oferite timisorenilor se adreseaza unor categorii diverse de interese si raspund cat mai multor preferinte, de la fotografie, la muzica, workshop-uri ecologice sau competitii sportive.

In acest an „Celebrarea orasului” va activa o locatie centrala, cu o suprafata de peste 15.000 de metri patrati: Parcul Civic si Bulevardul I. C. Bratianu. Bega si toate spatiile care vor gazdui evenimente, in amonte si in aval, vor crea un traseu de explorare si (re)descoperire a orasului, de-a lungul apei care uneste comunitatea.

Pentru a asigura derularea evenimentelor in conditii optime, la solicitarea Centrului de Proiecte, Comisia de circulatie din cadrul Primariei Municipiului Timisoara, a aprobat inchiderea circulatiei rutiere pe mai multe strazi din zona centrala, dupa cum urmeaza:

  • in perioada 14.08.2024 (ora 11:00) – 20.08.2024 (ora 22:00), inchiderea traficului rutier pe bulevardul I.C. Bratianu, tronsonul cuprins intre Piata Iancu Huniade si strada Michelangelo, precum si pe strada Patriarh Miron Cristea, tronsonul cuprins intre bulevardul. I.C. Bratianu – bulevardul Mihai Eminescu;
  • in perioada 16.08.2024, 17.08.2024 si 18.08.2024, in intervalul orar 16:00-00:00, inchiderea traficului rutier pe strada 20 Decembrie 1989 si strada Patriarh Miron Cristea, tronsonul cuprins intre Piata Iancu Huniade si bulevardul Mihai Eminescu si bulevardul C.D. Loga, respectiv pe strada Carol Telbisz, precum si rezervarea a 30 locuri de parcare in parcarea MODEX (Piata Iancu Huniade).

Evenimentele incluse in „Celebrarea orasului” sunt accesibilizate pentru persoanele cu dizabilitati.

Concertele sustinute de Rita Ora, Passenger si Zdob si Zdub pe scena principala vor fi interpretate pentru persoanele cu deficiente de auz, iar persoanele care folosesc scaune rulante vor avea la dispozitie o platforma, dotata cu bara de sprijin si rampa, pentru asigurarea unei bune vizibilitati a acestora spre scena principala.

Toate detaliile despre program, locatii si organizarea evenimentelor sunt disponibile pe https://www.celebrare-timisoara.ro/ro/.

(Primaria Timisoara, Serviciul Comunicare)

 

Leave a Reply