Alfred Simonis: PSD Timis nu doreste sa intre in niciun joc care sa insemne izolarea administratiei Fritz a municipiului Timisoara

Viitorul presedinte al Consiliului Judetean Timis, Alfred Simonis, a subliniat, la conferinta judeteana a social-democratilor din Timis, care a avut loc in 14 august, ca PSD Timis nu va face nicio alianta impotriva administratiei locale din Timisoara si nici impotriva primarului Dominic Fritz.


”Suntem primul partid in judet, prima forta politica a judetului, dar avem nevoie de colaborare cu celelalte forte politice pentru a face majoritate, atat la CJT, PMT, dar si in localitatile din Timis.

PSD Timis nu doreste sa intre in niciun joc care sa insemne izolarea administratiei Fritz a municipiului Timisoara, desi matematic s-ar putea face o majoritate impotriva USR si impotriva lui Fritz, aceasta ar insemna infranarea Timisoarei, lipsa de progres a Timisoarei, iar noi nu vrem sa castigam voturi de pe urma lipsei dezvoltarii acestui municipiu atat de important si drag noua. Prin urmare, nu vom achiesa la niciun plan care inseamna izolarea lui Fritz sau a USR-ului la municipiul Timisoara”, a declarat, miercuri, Alfred Simonis.

Liderul PSD Timis a subliniat ca isi doreste o colaborare cu administratia municipiului Timisoara.

”Ne dorim o colaborare, ne-am fi dorit sa fie alt primar si o alta majoritate, timisorenii au ales altfel, nu avem dreptul sa ii contrazicem pe timisoreni. Cred ca majoritatea trebuie facuta in jurul primarului municipiului Timisoara, pentru ca Timisoara sa poata sa recupereze decalajele fata de alte orase care erau, in anii 90, sau chiar si in 2000, mult mai putin importante”, a afirmat Simonis.

In urma alegerilor din 9 iunie, Alfred Simonis (PSD-PNL) a obtinut 126.954 voturi (43,10%) si a fost ales presedinte al Consiliului Judetean Timis.

La nivelul municipiului Timisoara, Dominic Fritz (ATU) a obtinut 53.070 voturi (49,69%), castigand astfel cel de-al doilea mandat de primar. (I.P.)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply