Pilotul Leo Borlovan, marele castigator al Campionatului National de Super Rally de la Timisoara! Funyo Evo, mai rapid decat Ferrari 488 Challen

A doua etapa a Campionatului National de Super Rally, Trofeul Profi Timisoara, a fost organizata in zona Iulius Town, cunoscutul complex urbanistic multifunctional de mari dimensiuni din orasul de pe Bega, fiind singura competitie nationala de raliu care are loc pe traseu urban.


Traseul a fost ales Mihai Leu, multiplu campion de box si raliu, care e legat de orasul de pe Bega prin faptul ca este absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din UVT, dar tot aici a debutat in competitiile de motorsport, la Raliul Banatului, in 1995.

Cea de-a doua etapa a Campionatului National de Super Rally a inceput vineri, in Parcarea VIP UBC 0, cu Startul festiv, cand au fost prezentate cele 25 de echipajele care s-au inscris la start. Acestia s-au reintalni la Timisoara la bordul unor masini puternice si au avut la dispozitie doua ture pentru a se intrece pe un traseu spectaculos, cu o lungime de aproximativ 4,4 kilometri.

Programul evenimentului a debutat vineri, 9 august, cu verificarile administrative/tehnice si validarea inscrierilor. De la ora 19 a avut loc startul festiv si prezentarea pilotilor, iar fanii au avut sansa de a-si intalni favoritii si de a simti atmosfera electrizanta a competitiei.

Traseul spectaculos a fost amenajat in jurul ansamblului Iulius Town, astfel ca circulatia a fost inchisa pe mai multe strazi importante din Timisoara.

Sambata, 10 august, de la ora 9, au avut loc mansele de recunoasteri si antrenamentul. Cele doua manse de concurs au fost programate dupa masa.

Clasamentul Open Super Rally: Leo Borlovan (Funyo Evo), Costel Casuneanu (Skoda Fabia), Radu Benea (Ferrari 488 Challen).

La Clasa 1 a castigat Leo Borlovan, urmat de Aurelian Andronache (Wolf GB 08) si Dragos Savlovchi (Radical Prosport).

La Clasa 2 pe primul loc a terminat Costel Casuneanu, urmat de Radu Benea si Alex Filip (Skoda Fabia R5).

La Clasa GT a castigat Radu Benea, urmat de Mihai Leu (Audi R8) si Sergiu Tirlea (BMW e30). (C.R.)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply