Retailerul de moda Primark a deschis primul sau magazin in Timisoara, in Iulius Town (P)

Retailerul de moda a inaugurat cel de-al treilea magazin din Romania in urma unei investitii de 10 milioane de euro


Primark Iulius Mall, parte a ansamblului mixed-use Iulius Town, este prima locatie a retailerului in partea de vest a tarii si a creat peste 150 de noi locuri de munca la nivel local

Primark, retailerul international de moda, a deschis astazi cel de-al treilea magazin din Romania si prima locatie din partea de vest a tarii in Iulius Mall, parte a ansamblului mixed-use Iulius Town Timisoara.

Noul magazin, situat la primul etaj al Iulius Mall, si-a intampinat primii clienti la ora 10.00 in aceasta dimineata. Cu o investitie de 10 milioane de euro si 150 de noi locuri de munca create la nivel local, deschiderea marcheaza inca o etapa importanta pentru extinderea Primark in Romania.

Primark Iulius Mall se intinde pe o suprafata de 3.200 de metri patrati pe un singur etaj si ofera formula unica a retailerului de moda in tendinte si produse esentiale de zi cu zi, completate de articole de frumusete, lifestyle si articole pentru casa, toate la preturi accesibile.

Saptamana aceasta, Primark a anuntat angajamentul de a ingheta preturile la sute de articole de imbracaminte pentru copii foarte indragite pentru a veni in sprijinul familiilor care isi fac cumparaturile pentru inceperea scolii, in toate magazinele sale. Acestea includ blugi, hanorace si jachete captusite, ceea ce inseamna ca familiile pot continua sa le cumpere din magazin la aceleasi preturi mici ca anul trecut.

Ca parte a strategiei de sustenabilitate, Primark continua sa ofera produse din surse mai durabile pe care oricine si le poate permite. In prezent, 55% din hainele comercializate sunt fabricate folosind materiale reciclate sau din surse mai durabile, iar compania s-a angajat sa ajunga la 100% pana in 2030.

Inaugurarea Primark Iulius Town face parte din planurile ambitioase de crestere ale Primark in Europa Centrala si de Est, unde brandul are deja magazine in Polonia, Republica Ceha, Ungaria, Slovenia si Slovacia. Aceasta deschidere vine la un an si jumatate dupa ce retailerul a intrat in Romania cu primele sale doua magazine in ParkLake Shopping Centre si, respectiv, AFI Cotroceni, Bucuresti. Retailerul a anuntat, de asemenea, planurile de a adauga alte doua magazine in Romania in VIVO! Shopping Centre, Cluj-Napoca si Electroputere Mall, Craiova in urmatorii ani.

Ruben Latcau, viceprimar Timisoara, a declarat: „Ne bucura faptul ca sunt create 150 de noi locuri de munca in Timisoara, inclusiv posibilitatea de a lucra part-time pentru tineri si cei care au nevoie de un program de lucru flexibil. In plus, Primark este un brand international cunoscut si ne bucuram ca Timisoara dovedeste din nou ca este un pol pentru investitii”

Maciej Podwojski, Director ECE in cadrul Primark, a declarat: „Suntem incantati sa deschidem noul nostru magazin si sa le uram bun venit clientilor din Timisoara in noul nostru magazin Primark Iulius Mall. Am fost foarte bine primiti in Romania de la sosirea noastra la sfarsitul anului 2022 si constatam cu bucurie ca oferta noastra de moda accesibila rezoneaza la nivel local. As dori sa le multumesc colegilor mei care au lucrat din greu la aceasta inaugurare, asigurandu-se ca oferim cea mai buna experienta in magazin clientilor nostri.”

Primark Iulius Mall devine cel de-al 448-lea magazin al retailerului la nivel global. Primark este prezent pe 17 piete internationale, avand peste 80.000 de angajati. In 2024, retailerul sarbatoreste 55 de ani de activitate, de cand si-a deschis portile in Dublin, Irlanda, in 1969.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa contactati:

Grayling Romania: Andrea Caragea | Andreea.Caragea@grayling.com

Despre Primark   

Primark este un retailer de moda international cu peste 80.000 de colegi in 17 tari din Europa si SUA. Infiintat in Irlanda in 1969 sub marca Penneys, Primark isi propune sa ofere optiuni accesibile pentru fiecare, de la articole de baza de calitate superioara la stiluri unicat pentru femei, barbati si copii, precum si produse de frumusete, articole pentru casa si accesorii. Din dorinta de a crea experiente retail extraordinare, Primark detine peste 440 de magazine la nivel global si continua sa se extinda cu obiectivul de a ajunge la un numar de 530 de magazine pana la sfarsitul anului 2026.

Primark face eforturi pentru a oferi moda mai durabila tuturor prin strategia Primark Cares, un program multianual care se concentreaza pe prelungirea ciclului de viata al hainelor, pe protejarea vietii pe planeta si pe sustinerea mijloacelor de trai ale oamenilor care confectioneaza hainele Primark. In cadrul acestei strategii, Primark a dezvaluit noua angajamente pe care isi propune sa le indeplineasca pana in 2030. Aceste angajamente includ fabricarea tuturor articolelor de imbracaminte din materiale reciclate sau din materiale provenite din surse mai durabile pana in 2030, reducerea la jumatate a emisiilor de dioxid de carbon in intregul sau lant valoric si asigurarea unui salariu decent lucratorilor din lantul de aprovizionare. Mai multe informatii pot fi gasite aici: www.primark.com/en-gb/primark-cares.

Despre Iulius Town

Iulius Town Timisoara este cel de-al doilea proiect de regenerare urbana dezvoltat de compania IULIUS dupa Palas Iasi. Inaugurat in 2019, in urma unei investitii de 442 de milioane de euro realizate de IULIUS si Atterbury Europe, proiectul a dat un suflu nou Timisoarei, atragand unele dintre cele mai mari companii internationale din hub-ul de afaceri. Iulius Town este un proiect de tip mixed-use care, pe langa componenta de shopping, reprezentata de Iulius Mall, include 4 cladiri de birouri, parc si 3 sali de evenimente.

(Consuela Dobos, specialist marketing)

 

Leave a Reply