Evenimentele lunii august, in Timisoara / Expozitii, filme si concerte cu artisti internationali renumiti, printre care Passenger si Rita Ora

In august, Timisoara va prinde viata cu „City Celebration”, un eveniment de neratat care va umple orasul de bucurie si energie. Intre 16 si 18 august, orasul va fi locul unde muzica si cultura se intalnesc pentru a crea momente memorabile. Vizitatorii si locuitorii se vor putea bucura de spectacole de exceptie oferite de artisti internationali renumiti, printre care Passenger si Rita Ora, dar si de o gramada de activitati si expozitii.


Urmatoarele evenimente fac parte din Mostenirea Timisoara 2023, parte a Programului Cultural National „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023”

Pana pe 17 august, Casa ISHO din Timisoara (Bd. Take Ionescu, nr. 46C, etaj 1) gazduieste expozitia „The Side of Paradise” a artistului Marius Bercea. Vizitatorii pot admira lucrarile sale inovatoare intr-un spatiu dedicat artei.

ARChA (Bd. Mihai Viteazu, nr. 1b) este locul unde, pana pe 31 octombrie, Facultatea de Arhitectura si Urbanism expune „Future Days”. Expozitia aduce in prim-plan proiectele si viziunile inovatoare ale studentilor, conturand viitorul arhitecturii si urbanismului.

Pe 3 si 10 august, de la ora 11:00 si respectiv 19:30, Hala C7 (Bulevardul 16 Decembrie 1989 nr. 43) va gazdui „Poiana Prieteniei”, un spectacol de teatru dedicat copiilor. Este ocazia perfecta pentru cei mici sa se bucure de o poveste plina de magie.

Intre 8 si 15 august, la ora 20:00, Indecis Artist Run Space un organizeaza expeditii la Rezervatia Ornitologica din Satchinez pentru cei ce iti doresc sa descopere biodiversitatea locala si sa observe pasarile intr-un cadru natural spectaculos.

Sinagoga din Cetate va fi locul unde pe 11 august, de la ora 19:00, Yves Rechsteiner si Henri-Charles Caget vor aduce un tribut special muzicii lui Mike Oldfield, Genesis si Frank Zappa, cu o combinatie unica de orga si percutie.

Pe 17 august, Parcul Civic va fi locul unde muzica si sportul se intalnesc pentru „Celebrarea Orasului”! De la ora 19:00, se va canta in ritmuri cunoscute la concertul Zdop si Zdup, urmat de Passenger la 20:15 si Rita Ora la 22:00. Intre timp, terenurile de baschet din Uszoda (Parcul Central) si Bd. Vasile Parvan vor gazdui turneul de baschet 3×3, cu startul la ora 9:00.

Biserica Romano-Catolica Sf. Ecaterina va gazdui un recital de muzica sacra pe 21 august, incepand cu ora 19:00. Orgile Cetatii vor rasuna in acest cadru istoric si vor oferi o seara plina de armonii divine si emotie spirituala.

Pe 24 august, la Hala C7 de pe Bulevardul 16 Decembrie 1989 nr. 43 va avea loc „Ferma vesela”, un spectacol dedicat celor mici. De la ora 11:00, copiii sunt invitati sa se distreze alaturi de personaje simpatice si sa traiasca o aventura pe cinste.

Urmatoarele evenimente fac parte din oferta culturala generala a Timisoarei.

Expozitia „Andrei Arion” poate fi vizitata la Kunsthalle Bega, pe Circumvalatiunii nr. 10, pana pe 14 septembrie, iar publicul este invitat sa descopere lucrarile artistului intr-un spatiu dedicat artei contemporane, deschis publicului din 21 iunie.

Pe 4 august, de la 20:00, In Spatele Casei, la FITT, strada Aries 19, trupa Fara Zahar pregateste „Nevralgii de vara” ce promite sa fie o seara plina de umor si energie.

Codru Festival isi va deschide portile intre 30 august si 1 septembrie la fosta gradina ZOO (Padurea Verde), unde ne asteapta 3 zile de muzica si distractie in mijlocul naturii.

Pe 16 august, Casa Artelor din Timisoara va fi gazda celei de-a IX-a editii a „Les Films de Cannes à Timisoara”. Incepand cu ora 19:00, publicul va avea ocazia sa vizioneze o selectie de filme premiate la Festivalul de Film de la Cannes.

Caravana TIFF Unlimited se opreste la Iulius Mall intre 16 si 18 august! In aceasta perioada, iubitorii de film vor avea ocazia sa se bucure de proiectii de filme premiate si apreciate.

Pe 17 august, de la ora 12:00, FABER se transforma intr-o locatie splendida pentru Festivalul „Secrete Intretesute” – Festival de Cartier.

Pe 18 august, Pavilionul Riverside din Parcul Copiilor va prinde viata cu „Baroque Watermusic II,” incepand de la ora 12:00. Tot in aceeasi zi, de la ora 11:00, Muzeul Apei de pe Calea Urseni nr. 26 va gazdui concertul educational „Classikid,” dedicat celor mici si pasionati de muzica.

Programul Cultural National „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023” este finantat de Municipiul Timisoara, Ministerul Culturii si Consiliul Judetean Timis.

 

Leave a Reply