BCR Sport Arena Streetball Timisoara – Festival urban de sport, la Iulius Town (P)

Circuitul national de baschet 3×3 BCR Sport Arena Streetball 2024 ajunge, in perioada 9 – 11 august, la Iulius Town si va aduce atmosfera plina de energie a campionatelor internationale. Daca tu si prietenii tai vreti sa participati, va puteti inscrie online.


Paseaza, dribleaza, sari si arunca la cos! Circuitul national de baschet 3×3 BCR Sport Arena Streetball continua cu cea de-a cincea etapa, care va avea loc in weekend-ul acesta, pe terenurile care vor fi amenajate la Iulius Town.

Competitiile vor fi spectaculoase si se vor desfasura atat in aer liber, in Family Plaza din Iulius Gardens, cat si in interiorul Iulius Mall, in Atrium. Pe platoul Tucano, amenajat cu un cos de baschet, toti cei care iubesc acest sport isi pot exersa aruncarile si demonstra talentul, indiferent de varsta sau nivel de experienta. Proiectul este finantat de Municipiul Timisoara prin Centrul de Proiecte.

Cele trei zone vor fi dedicate miscarii si sportului, si nu doar jucatorii de baschet se vor putea distra in acest weekend, ci si publicul larg. In zona fanilor, spectatorii vor fi invitati la diverse jocuri tematice, isi vor putea testa abilitatile fizice sau se vor putea duela pe un teren virtual, in zona de jocuri pe consola.  Organizatorii au mai pregatit concursuri cu premii, momente de entertainment si multa muzica.

Daca esti pasionat de baschet si vrei sa exersezi cateva aruncari la cos, vino vineri, in zonele amenajate, deoarece intreaga zi este dedicata in totalitate fanilor, fiind permis accesul atat in spatiul care le este destinat, dar si pe terenurile de joc. Sambata si duminica se vor desfasura partidele din cadrul competitiei de baschet 3×3 pe terenurile amenajate in Family Plaza din Iulius Gardens si in interiorul Iulius Mall, in Atrium.

Turneul face parte din circuitul national de baschet 3×3 BCR Sport Arena Streetball Tour 2024 si este dedicat tuturor categoriilor de varsta, astfel: U10 (mixt), U12, U14, U16, U18, U21, Open si +35, atat la masculin, cat si la feminin. Inscrierile se fac pe site-ul oficial al competitiei, 3la3.ro, incepand de luni, 5 august, ora 15.00, si se vor face in limita a 50 de echipe, cumulat, la toate categoriile pana miercuri, 7 august, ora 18.00.

Fiecare jucator participant va primi puncte atat in ierarhia mondiala FIBA 3×3, cat si in clasamentul BCR Sport Arena Streetball 2024. In baza clasamentului individual al jucatorilor pe sezonul 2024, cei mai buni dintre acestia vor fi eligibili pentru a-si crea propria echipa la FINALA BCR Sport Arena Streetball 2024, care va avea loc Bucuresti, in perioada 6-8 septembrie.

Vor fi acordate premii in bani pentru echipele campioane la categoriile Open Masculin si Open Feminin, iar echipele clasate pe primele doua locuri la toate categoriile de varsta vor primi premii din partea partenerilor evenimentului.

Baschetul 3×3 este, potrivit unui studiu al Comitetului International Olimpic, cea mai populara disciplina sportiva urbana de echipa, cu peste 250 de milioane de practicanti in intreaga lume. Incepand cu editia Tokyo 2020, baschetul 3×3 este prezent in programul Jocurilor Olimpice. (Iulius Town, Departament PR)

 

Leave a Reply