VIDEO / Politistul timisorean Valer Kovacs, dat afara din sistem! “Am senzatia ca nu se doreste politisti corecti in Romania”

Cercetat disciplinar pentru mesajele transmise public in ultimii doi ani, pe Facebook sau TikTok, unele extrem de critice la adresa clasei politice si a sefilor ierarhic superiori, politistul timisorean Valer Kovacs a fost dat afara din sistem.


Inainte de a contesta decizia de concediere la vreo instanta de judecata, agentul sef principal Valer Kovacs a ales sa se planga liderului AUR, George Simion, care a venit rapid la Timisoara pentru a inregistra o discutie cu bravul politist.

Cu siguranta decizia de excludere din Politie va fi contestata in instanta, in conditiile in care Valer Kovacs a mai fost dat afara din sistem, in 2020, insa si-a recapatat functia dupa opt zile, cu ajutorul avocatului Florin Kovacs. De aceasta data se pare ca nu va mai fi la fel de simplu, intrucat mesajul politistului s-a politizat, usor, totul culminand cu aparitia alaturi de senatoarea Diana Sosoaca, in plina campanie electorala, careia i-a dat motocicleta de politie pentru a-si filma un videoclip electoral.

Deci, daca nu stateam jos, pe scaun, cadeam in fund! Am primit azi o veste, care nu ma asteptam sa o primesc: dupa 22 de ani de activitate, fara niciun capat de acuzare penal, am fost dat afara din sistem. Aici sunt un brat de hartii, deci daca omoram un om nu aveam atatea hartii.

Toata lumea ma apreciaza, din pacate sefii mei apreciza ca oamenii ca mine trebuie sa plece din sistem. Am fost omul care a aplicat cele mai multe sanctiuni administratorilor de drum, pe tronsonul de autostrada. Se poate verifica. Am facut dosare pentru cei ce dadeau spaga, cel putin 20 de dosare pentru dare de mita. Eu am senzatia ca nu se doreste politisti corecti in Romania.

Mi se imputa ca as fi adus atingere onoarei institutiei din care eu fac parte. In materialul asta mi se imputa, inclusiv, ca as fi facut poza cu Cristian Terhes, in urma cu doi ani de zile. Ei mi-au verficat activitatea de pe ultimii doi ani de zile.

Eu ma intalnesc cu cetateanul, cum m-am intalnit azi cu cetateanul George Simion. Nu am transmis votati nu stiu ce sau votati partide. Am discutat ca de la politist la senator sau deputat, pentru ca avem dreptul asta, de libertate de exprimare, pentru ca nu suntem incuiati la minte si nici scotch pe gura nu avem.

Din pacate, conducerea Ministerului de Interne vrea altceva: vrea politistul umil si slugarnic, care nu comenteaza, nu iese la protest si nu face nimica. Eu trebuia sa fiu dat ca exemplu: nu faceti ca si Kovacs Valer pentru ca veti pati ca si Kovacs Valer.

Pe mine m-au dat afara, ca fiind om corect, dedicat cauzei Politiei Romane. De la 19 ani am facut scoala militara. Cum as putea eu sa ma reprofilez. Sau ce as putea face, sa ma apuc de taxi? Dupa 22 de ani de politie stau in chirie, statul nu-mi plateste nimic, am o masina de 25 de ani, in declaratia de avere, n-am bani pusi la saltea sau asa mai departe, ca sa-mi cumpar o locuinta”, a declarat Valer Kovacs intr-un amplu interviu pe care i l-a acordat lui George Simion. (G.I.)

One thought on “VIDEO / Politistul timisorean Valer Kovacs, dat afara din sistem! “Am senzatia ca nu se doreste politisti corecti in Romania”

  1. Toți polițiști pe care i-am cunoscut sunt niște mizerii corupte și inumane, care își încasează salariul de pomană.

Leave a Reply