Ministrul Finantelor, Marcel Bolos: “Persoanele cu datorii la buget si conturi poprite ar putea avea restrictii in tranzactiile cu numerar pana la achitarea debitelor”

Ministrul Finantelor, Marcel Bolos, a declarat, joi seara, in emisiunea “In fata natiunii” de la Antena 3 CNN ca „este un lucru de normalitate ca impozitele si taxele datorate bugetului sa fie achitate”, explicand ca cei cu datorii la buget si conturi poprite ar putea avea restrictii in tranzactiile cu numerar pana la achitarea debitelor.


„Din 51 de miliarde creante bugetare, neincasate la buget, Romania a incasat 7 miliarde de lei, tocmai pentru ca aceste plati in numerar care exista, dar, repet, numai pentru cei care au popriri pe conturi, numai pentru aceasta situatie s-ar putea aplica aceasta restrictie a platilor in numerar pentru ca trebuie sa introducem aceasta disciplina in ceea ce priveste plata contributiilor fata de buget”, a afirmat Marcel Bolos, joi seara, la Antena 3.

Ministrul a explicat ca datornicii la bugetul de stat ar putea avea limitari in tranzactiile pe care le fac.

„Poti sa faci plati, in numerar, dar pana in limita a 5.000 de lei pentru marii contribuabili, 2.500 pentru contribuabilii mijlocii si 1.000 de lei pentru contribuabilii mici, dar acea limita pe care o ai este doar e perioada in care au poprirea. Daca ti-ai platit impozitele si taxele, se ridica aceasta limita si poti sa faca in continuare platile in numerar, fara niciun fel de problema”, a adaugat Marcel Bolos.

Intrebat daca este adevarat ca antreprenorii, inclusiv persoanele fizice autorizate nu vor mai putea merge cu bani cash pentru a-si plati taxele la ANAF, ministrul Finantelor a raspuns: „Nu s-a pus in discutie acest lucru. Se pot in continuare achita cu numerar impozitele si taxele, fara niciun fel de dificultate. Estet totusi destul de dureros pentru Romania ca in continuare avem aceste plati in numerar, nu vorbesc de mediul rural, unde inteleg ca nu exista infrastructura si logistica necesara, dar vorbesc in localitatile urbane, unde, intr-un mod voit, inca se fac aceste plati in numerar”.

Marcel Bolos a explicat ca datornicii la buget au ca modalitatea esalonarea simplificata a platii datoriilor.

„Este un lucru de normalitate ca aceste impozite si taxe datorate bugetului sa fie achitate bugetului (…) Se pot achita in continuare in numerar impozitele si taxele, fara niciun fel de dificultate”, a conchis ministrul. (I.P.)

Sursa: antena3.ro

Leave a Reply