Locatari clandestini! Politistii locali au descins la mai multe imobile din Timisoara, unde 32 de persoane locuiau abuziv

Politistii locali din cadrul Serviciilor Patrulare si Control Spatiu Public, Protectia Mediului, Disciplina in Constructii au organizat astazi o actiune cu efective marite pe Strada Gheorghe Pop de Basesti, unde, in cinci imobile, se adapostea un numar mare de persoane, fara a avea acest drept si fara acordul proprietarilor.


Cei in cauza, intre care si minori, au transformat cladirile in adevarate focare de infectie, iar comportamentul lor era predispus la fapte de natura contraventionala, acestia fiind depistati de politistii locali de-a lungul timpului in zona Garii de Nord, Pietei 700, lucru care i-a si determinat pe acestia sa efectueze verificari amanuntite in zona.

La fata locului au fost depistate 32 de persoane, mai exact 11 minori si 21 adulti. La actiune a fost prezent si reprezentantul firmei care detine imobilele respective si care, de-a lungul timpului, a fost sanctionat cu 8 amenzi de cate intre 1000 si 2500 lei pentru neintretinerea cladirilor, conform HCL 117/2024.

De altfel, acesta si-a luat angajamentul sa someze persoanele care locuiesc acolo abuziv sa se mute din cladirile mentionate, urmand a demara procedura de evacuare si ulterior securizare a imobilelor. Ulterior se vor lua si masuri de igienizarea locatiilor. Zona ramane in atentia politistilor locali, urmand a se efectua reverificari la adresa respectiva. (I.P.)

Leave a Reply