INTERVIU / Fostul director al Camerei de Conturi Timis, dezvaluri incomode din interiorul institutiei. „Domnul Busuioc ne obliga sa nu respectam legea”

Dezvaluiri cutremuratoare in acest interviu in premiera cu directorul Camerei de Conturi Timis, Florin Cornel Popovici. Curtea de Conturi a Romaniei este implicata in scandalul instrainarii din patrimoniul Statului Romani a peste 1.600.000 de hectare de teren agricol si forestier, adica un act de tradare nationala.


Explicam in acest interviu intregul mecanism prin care se incala Legea cu exemple de spete din comune si municipii, precum si persecutia ”de la centru” la care sunt supusi angajatii Curtii de Conturi, mergand pana la abuzuri de natura penala, desfacerea contractului de Munca, modificarea ilegala a Regulamentului de functionare al Curtii si numirea politica a membrilor din plenul Curtii Constitutionale din Romania.

De aproape 9 ani suntem abuzati de catre domnul Busuioc care ne obliga sa nu respectam in totalitate legea de functionare a Curtii de Conturi chiar daca riscul duce la pierderea patrimoniului Statului Roman si al resurselor noastre.

Veniturile Statului Roman se regasesc aici si evident prin aceste piedici puse, ele duc la o subdimensionare a veniturilor pe care ar trebui sa le incasam. Ne chinuim sa il aducem pe domnul Busuioc la negocieri pentru a avea contracte colective de munca. Acesta refuza. Noi i-am facut o plangere penala tocmai din aceasta cauza.

Speram sa se schimbe lucrurile din toamna si domnul Busuioc sa inteleaga ca exista niste legi si reguli in aceasta tara care trebuie sa fie respectate. Noul regulament incala inclusiv institutiile supreme de audit. Plenul Curtii de Conturi este organ jurisdictional – toate lucrurile sunt decise prin vot. Este chiar un atac la siguranta nationala lipsa de respect fata de lege, deoarece trimit in teritoriu documente semnate pentru scoaterea constatarilor din toate actele intocmite – fapt nesanctionat de Parchet, fiind un abuz de putere.

In 2018, fenomenul coruptiei ne costa 38.8 miliarde de euro, 15.6% din PIB-ul 2018, si eram primii in acest top in Uniunea Europeana, din 22 de state membre in 2018. Practic, jumatate din buget este furat”, spune Florin Cornel Popovici. (I.P.)

Leave a Reply