Liderul PSD Timis, Alfred Simonis: “Nu vom participa la niciun fel de alianta impotriva USR sau a lui Dominic Fritz, nu imi doresc blocarea administratiei din Timisoara”

PSD nu va face niciun fel de alianta politica, in Consiliul Local Timisoara, care sa fie impotriva primarului din viitorul mandat, Dominic Fritz, a declarat Alfred Simonis. O asemenea colaborare ar duce doar la blocarea dezvoltarii Timisoarei, subliniaza liderul PSD. El e constient ca o asemenea viziune e contrara traditiei politice locale, dar spune ca e o directie pe care a luat-o inca de acum cinci ani.


Posibil, o asemenea miscare ar putea duce a o racire a relatiilor cu cei care le-au fost alaturi in procesul electoral, Partidul National Liberal. Totusi, o alianta USR – PSD nu a fost discutata pentru Timisoara.

“Nu imi doresc o majoritate impotriva lui Dominic Fritz pentru care asta ar insemna o majoritate impotriva Timisoarei”, a anuntat, vineri, social-democratul Alfred Simonis.

Nu este ceva traditional sa se intample astfel, dar este un drum pe care Simonis spune ca a pornit in urma cu cinci ani si care nu se va aplica doar la Timisoara ci in toate UAT. Mai mult, el spune ca a discutat deja cu Dominic Fritz, iar unul dintre subiectele abordate a fost legata de colaborarea dintre Consiliul Judetean Timis si Primaria Timisoara, una care nu prea a existat in acest mandat, doar eventual in campania electorala, unde Alin Nica si Dominic Fritz au fost pe liste comune.

“Vreau sa spun un lucru foarte, foarte clar, lucru care nu are legatura de culoarea politica, nu are legatura cu orgoliile si cuvintele partidelor politice si ale politicienilor. Nu imi doresc ca la Primaria Municipiului Timisoara sa existe o majoritate impotriva primarului Dominic Fritz. Nu vom participa nici eu si nici partidul pe care il conduc la nicio majoritate impotriva primarului ales al Municipiului Timisoara. Directia noastra din toate localitatile din Timis este de a nu organiza majoritati impotriva primarului pentru ca nu se poate dezvolta o localitate acolo unde consiliul local are o alta culoare politica sau alta majoritate fata de primar. Dincolo de interese politice, ne intereseaza dezvoltarea”, a mentionat Simonis, citat de Ziua de Vest.

El e constient ca o asemenea viziune politica e ceva nou, dar spune ca trebuie facut totul pentru a se dezvolta Timisoara.

”Repet, Partidul Social Democrat nu va participa la niciun fel de alianta impotriva USR sau impotriva lui Dominic Fritz. Stiu ca nu este uzual in mediul politic, dar nu imi doresc blocarea administratiei din Timisoara. Imi doresc o colaborare la nivelul judetului Timis si mai ales municipiului Timisoara si aceasta colaborare nu poate exista intr-un mediu de tensiune permanenta”, a mai subliniat Alfred Simonis.

Va fi cazul unui viceprimar PSD la Timisoara? Discutiile il dau ca si pregatit pentru aceasta functie pe Sorin Ionescu, dar Alfred Simonis spune ca nu s-a discutat despre asa ceva, cu atat mai mult de un viceprimar. Va reamintim ca partenerul de ”alegeri” al PSD a fost PNL, dar primaria a fost castigata de USR si nu de alianta dintre celelalte doua formatiuni.

”N-am discutat despre o alianta cu USR, am avut discutii legate de consiliul local si cu PNL, cu care am fost aliati in alegeri. Va trebui sa avem o discutie la nivel judetean (n.r. cu PNL), sa stabilim si cine desemneaza viceprimarul. Iata, acum o alianta matematica care facea posibila o asemenea coalitie, alianta a devenit acum imposibila. Nu e clar cine va avea viceprimarii. Nu vreau o majoritate impotriva Timisoarei, un conflict permanent cu primarul e o lipsa pentru oras”, a mai declarat viitorul presedinte al CJ Timis. (M.I.)

Leave a Reply