Trenul de pe ruta Timisoara – Szeged va fi repus pe sine! Ministrii Sorin Grindeanu si Peter Szijjarto au semnat un memorandum in acest sens

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a semnat, miercuri, 24 iulie, impreuna cu ministrul ungar al Afacerilor externe si Comertului exterior, Peter Szijjarto, un memorandum pentru restabilirea legaturii feroviare intre Timisoara si Szeged.


Cei doi ministri au discutat si despre asigurarea conexiunilor rutiere la frontiera romano-ungara, stadiul noului punct de trecere al frontierei intre Beba Veche si Kűbekhaza si infiintarea unui drum de legatura intre localitatile Cenad si Magyarcsanád prin podul peste raul Mures.

Discutiile au mai vizat stadiul licitatiilor pentru constructia drumurilor expres Oas-Satu Mare si Arad-Oradea care de asemenea se vor conecta cu infrastructura rutiera de pe teritoriul Ungariei.

Ministrul ungar a reafirmat determinarea Ungariei de a sprijini aderarea Romaniei la Spatiul Schengen si cu frontierele terestre in perioada presedintiei rotative a Consiliului UE pe care o detine timp de 6 luni. (M.I.)

Leave a Reply