Medic din Brasov prins in flagrant cand primea o spaga de 200 de lei de la un pacient. A fost retinut pentru 24 de ore

Ofiteri de politie judiciara ai Directiei Generale Anticoruptie, la delegarea si sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, au realizat, marti, 23.07.2024, prinderea in flagrant a unei persoane, medic la un spital din municipiul Brasov, dupa ce a primit de la un pacient suma de 200 de lei cu titlu de mita pentru indeplinirea unui act medical aflat in atributiile sale de serviciu.


In vederea documentarii probatoriului din cadrul dosarului penal intocmit, procurorul de caz a delegat, in continuare, politistii DGA – Serviciile Judetene Anticoruptie Covasna, Brasov si Harghita, sa efectueze 5 perchezitii domiciliare, dintre care 3 la spitalul la care este angajat medicul si 2 la locuintele unor persoane fara calitate speciala de pe raza localitatii Sanpetru, din judetul Brasov.

Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov a transmis ca, in concordanta cu probele din dosar, medicul este cercetat pentru 10 fapte de luare de mita de la pacienti.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de dare de mita si luare de mita fata de doua cadre medicale asupra carora exista suspiciunea ca le-au fost remise sume de bani sau alte bunuri pentru indeplinirea actului medical. (V.E.)

Leave a Reply