Sanctiune pentru performanta! Un antrenor din Timis a fost concediat, dupa ce a promovat cu echipa in esalonul superior de fotbal. “Conducerea nu a dorit sa ne depasim conditia!”

Promovarea echipei Steaua Rosie Stanciova din Liga a VI-a in Liga a V-a, in campionatul de fotbal din Timis, chiar in primul an de la infiintare, nu a fost sarbatorita cu sampanie si artificii, asa cum se intampla la casele mai mari din fotbalul banatean.


Desi pare o gluma de prost gust, conducatorii clubului au decis sa-l sanctioneze exemplar pe antrenorul Cristian Popa, unul dintre cei mai performanti antrenori din fotbalul judetean, pentru ca, in ciuda recomandarilor venite „de sus”, a indraznit sa faca performanta si sa duca echipa in esalonul superior.

„M-au convocat la sedinta, in iunie, imediat dupa terminarea campionatului. Am crezut ca voi fi felicitat pentru ca ne-am asigurat promovarea cu cinci etape inainte de final. Mai mult, Primaria Recas incepuse amenjarea vestiarelor, pentru a avea conditii mai bune de joc, asa cum se cere in Liga a V-a. Spre stupefactia mea, am fost anuntat ca sunt concediat.

Va dati seama ca am ramas perplex, in conditiile in care presedintele Vasile Mandrila si alte persoane din conducere au venit la acest club, in 2023, la invitatia mea.

Mi-au spus ca, daca as fi tinut cu conducerea, nu cu jucatorii, as fi ramas antrenor, pe mai departe. Ceea ce, nu se punea problema, pentru ca aproape toti jucatorii au fost adusi la echipa de mine. Si cu ei am promovat. Vestea a picat ca un trasnet si la echipa, iar toti jucatorii adusi de mine si-au anuntat indisponibilitatea de a mai continua la Steaua Rosie Stanciova”, ne-a declarat Cristian Popa.

Cu alte cuvinte, strasnicii conducatori n-au dorit ca echipa sa-si depaseasca nivelul de debutanta intr-o competitie fotbalistica de amatori.

Nedreptatea care i s-a facut a ravasit-o si pe Ana, partenera lui de viata, care, duminica de duminica, si-a incurajat iubitul de pe marginea terenului. “Atat de afectata a fost, incat a plans de ciuda. Noi, ca familie, nu am avut duminici, am stat in ploaie, in vant, in ger, pentru ca la final performanta sa fie rasplatita cu un sut in fund. Nu pot sa iert asa ceva si, chiar daca Mandrila m-ar implora sa revin, sa-mi continui munca, niciodata nu m-as mai intoarce”, mai spune antrenorul anului din Liga 6.

De partea cealalta, finantatorul echipei nou-infiintate si deja promovate, executorul judecatoresc Voislav Stepanov, ne-a transmis ca nu intelege decizia conducerii clubului si ca nu va mai da bani la echipa.

„Antrenorul m-a intrebat daca e cazul sa mearga la sedinta si eu i-am sugerat sa participe. Nici prin gand nu-mi trecea ca va fi concediat.

In mod normal, Mandrila si ceilalti ar fi trebuit sa se consulte si cu mine, pentru ca am finantat echipa si am facut plati de mii de euro, in conditiile in care ei decontau 100 de lei pe luna. Desi sunt un sarb care-si iubeste satul, locul unde s-a nascut, i-am anuntat pe cei de la club ca, odata cu concedierea lui Cristian Popa, si el originar din Stanciova, sa nu se mai bazeze financiar pe mine. Sa-si caute sponsori, daca vor sa mearga mai departe. Pentru ca, dupa cum am auzit, n-ar prea dori sa se inscrie in Liga 5, ci sa bata pasul pe loc in Liga 6”, spune Voislav Stepanov.

Deocamdata, conducatorii echipei Steaua Rosie Stanciova au adus un antrenor de la o echipa de minifotbal, care, o perioada, s-a ocupat de pregatirea echipei rivale din sat, Crvena Zvezda Stanciova. Vom reveni cu amanunte din acest scandal in derulare. (Carla Radulescu)

 

Leave a Reply