Frontiera cu Serbia se redeschide pentru o zi! Excursie cu vaporul pe Bega, de la Otelec la Sarpski Itebej

Frontiera dintre Romania si Serbia pe canalul Bega va fi redeschisa pentru navigatie, in 28 iulie, ca parte a initiativei de reluare a transportului naval regulat intre cele doua tari. Astfel, in cadrul proiectului Ecluze pe Bega 2024, vafi organizata o noua excursie in afara tarii cu vaporul Pelican.


„Demonstram, din nou, cat de simplu este sa unesti doua comunitati printr-un curs de apa, chiar daca sunt separate de granite administrative”, afirma reprezentantii Ecluze pe Bega.

Pentru a participa la aceasta calatorie la bordul Pelicanului, trebuie sa ajungeti la Otelec, duminica, cel tarziu pana la ora 8,45, si sa completati datele personale in formularul de mai jos pentru formalitatile vamale.

Vaporul va pleca la ora 9 si va ajunge la ecluza de la Sarpski Itebej intr-o ora. Intoarcerea la Otelec este estimata in jurul orei 14.

Participarea este gratuita, dar inscrierea este obligatorie. Proiectul face parte din Programul cultural national „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in 2023” si este finantat prin programul Legacy Timisoara 2023, gestionat de Centrul de Proiecte Timisoara, cu fonduri alocate de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii.

Formularul de inscriere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd0PQOg9NrzPza5gkZ2w9L2shCwKWtRuNXF0PqcxRVpTOr9JA/viewform

(I.P.)

Leave a Reply