Facultatea de Medicina Dentara a U.M.F. “Victor Babes” Timisoara a organizat Scoala de Vara de Ortodontie 2024

Facultatea de Medicina Dentara a U.M.F. “Victor Babes” Timisoara, in colaborare cu Centrul de Cercetare in Ortodontie Ortho-Center si cu Asociatia Romana pentru Excelenta in Ortodontie (AREO), a organizat Scoala de Vara de Ortodontie.


Cursul, care a avut loc in perioada 5-7 iulie, a fost sustinut de catre cadrele didactice ale Disciplinei de Ortodontie I, respectiv prof. univ. dr. Camelia-Alexandrina Szuhanek, asist. univ. dr. Adelina Popa, Asist. univ. Dr. Riham Nagib, si a avut o componenta teoretica si una practica.

Director coordonator al programului a fost prof. univ. dr. Camelia-Alexandrina Szuhanek.

Partea teoretica a fost sustinuta a avut ca si subiect ancorajul in ortodontie, notiuni privind implantul ortodontic, indicatii clinice in diferite anomalii dento-maxilare.

Partea practica a fost intensa, participantii au exersat tipuri de arcuri segmentare de debasculare molara, dar si tehnici manuale si rotative de inserare a implantului ortodontic.

Locatia cursului a fost Pensiunea Sibiel, o pensiune agroturistica de 3 margarete localizata in Sibiel, judetul Sibiu, intr-un cadru natural pitoresc. Participantii au fost extrem de incantati de calitatea cursului si locatia

Evenimentului si au avut feed-back-uri unanim pozitive.

„Am ramas nespus de multumita de locatia gazda, de implicarea cadrelor didactice si de volumul de informatii. Multumiri si recunostinta pentru acest curs foarte efficient atat in informatie, cat si in incarcare pozitiva. Organizarea a fost la cel mai inalt nivel!”, a spus Iulia B. din Republica Moldova.

„A fost un curs plin de informatii teoretice si practice, utile si interesante. Lectorii au avut multa rabdare si au acordat suficient timp pentru toti participantii.”
Rahaf S. (Liban).

„Am fost multumita de curs. Informatiile au fost foarte bine structurate, exemplele practice(clinice) au fost de mare ajutor in intelegerea teoriei.”
Rawan H. (Siria).

„Cursul a fost foarte bun si interesant, au fost prezentate informatii pe care le voi aplica in viitor.” Eran K. (Israel).

„Ma simt foarte norocoasa ca fac parte din aceasta echipa de rezidenti, pentru ca am acumulat foarte multe cunostinte practice, atat la acest curs, cat si pe parcursul actiivitatii din centru. Va multumim foarte mult pentru organizarea impecabila!” Loredana L. (Romania).

„Am inteles mult mai bine situatiile in care putem folosi ancorajul scheletal si dificultatile pe care le putem intampina. Mi-a placut foarte mult ca am putut insera implante in os.”
Patricia U. (Romania).

“Multumim pentru sustinere conducerii U.M.F. “Victor Babes” Timisoara! Ne revedem cu drag la editia urmatoare a Scolii de Vara de Ortodontie!”, au transmis organizatorii. (I.P.)

Leave a Reply