Spectacolul „Pericles”, pus in scena de Teatrul Maghiar din Timisoara, selectat in Festivalul National de Teatru 2024

Echipa Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timisoara se bucura ca spectacolul „Pericles”, cu premiera in 8 martie a.c., regizat de britanicul Philip Parr, a fost selectat sa participe la cea de-a 34-a editie a Festivalului National de Teatru, care va avea loc intre 18 si 27 octombrie 2024, la Bucuresti.


Festivalul National de Teatru este cel mai prestigios eveniment teatral din Romania, reunind productii teatrale de exceptie din tara si din strainatate. In acest an, echipa curatoriala constand din Mihaela Michailov, Calin Ciobotari si Ionut Sociu a ales spectacolele pe baza unor criterii curatoriale riguroase, sub tema „Dramaturgiile posibilului”.

Spectacolul „Pericles” aduce in fata publicului o poveste captivanta si plina de emotie, despre regasire si reconstruirea sinelui pe taramuri necunoscute.

Dramaturgia semnata de Dálnoky Réka, scenografia si costumele create de Brian D. Hanlon, coregrafia realizata de Anca Stoica si muzica compusa de Cári Tibor contribuie la o experienta teatrala complexa, care reafirma potentialul contemporan al textelor lui Shakespeare, atunci cand ele ajung in mana cui trebuie.

Aceasta participare subliniaza inca o data valoarea si calitatea spectacolelor produse de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timisoara, care colaboreaza in ultimii ani cu creatori de renume mondial.

Participarea la FNT34 ofera o oportunitate importanta de a prezenta publicului larg si criticilor de teatru din Romania un spectacol de varf din stagiunea recent incheiata.

In cadrul FNT 2024, publicul din Bucuresti si profesionistii din domeniu vor avea ocazia sa vada „Pericles” alaturi de alte productii de exceptie din diverse colturi ale lumii, intr-un program variat care reflecta diversitatea si bogatia dramaturgiei contemporane. (Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timisoara)

Leave a Reply