Caminele studentesti ale Universitatii de Vest din Timisoara, modernizate printr-o investite de peste 15 milioane de euro

La Ministerul Educatiei au fost semnate doua noi contracte de finantare prin PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii Universitatii de Vest din Timisoara (UVT), cu un buget total de 15 milioane Euro. Doamna ministra Ligia Deca, alaturi de domnul Alexandru Popa, prorector UVT responsabil cu legislatia, conformitate, patrimoniul UVT, relatia cu Senatul UVT si comunitatea Alumni UVT, au semnat contractele de finantare PNRR care vizeaza dezvoltarea infrastructurii de cazare a studentilor.


Primul proiect, „Construim pentru educatie: Camine studentesti ale viitorului”, vizeaza construirea unui camin studentesc in Ghiroda, pentru 162 de studenti ai UVT.

Cladirea, cu 81 de camere si o suprafata de 4.948 mp, va respecta standardele nZEB plus, cu consum de energie aproape de zero. Fiecare camera va avea mobilier integrat, utilitati complete, grup sanitar propriu si balcon. Investitia totala este de 52.958.278,79 lei, din care 47.235.636,22 lei finantare nerambursabila.

Al doilea proiect, „Modernizarea si eficientizarea energetica a caminelor studentesti ale UVT: C3, C15, C17”, se concentreaza pe modernizarea si eficientizarea energetica a 1200 de locuri de cazare.

Proiectul include izolarea termica, schimbarea tamplariei exterioare, modernizarea sistemelor de incalzire si iluminat, si instalarea echipamentelor fotovoltaice. Aceste interventii vor imbunatati conditiile de cazare, in special pentru studentii din medii defavorizate, si vor reduce costurile operationale ale universitatii. Valoarea investitiei este de 26.326.900,88 lei, din care 23.623.880,03 lei finantare nerambursabila si 2.703.020,85 lei contributia UVT.

„Timisoara va creste accelerat in urmatorii ani prin investitiile publice si private care sunt in derulare, dar si prin viitoarele investitii, aflate deja la orizont. Printre acestea, proiectele cu finantari PNRR contribuie la cresterea Timisoarei universitare.

Cele doua proiecte PNRR semnate la Ministerul Educatiei, destinate noilor investitii de infrastructura universitara la UVT, vor aduce progrese vizibile in capacitatile de cazare pentru studenti, aducand un buget total de 15 milioane euro.

Vom moderniza, pe de o parte, trei dintre caminele studentesti aflate in campusul universitar timisorean, cu un total de 1200 locuri de cazare incluse in proiect, si vom construi un nou camin studentesc, cu 162 de locuri de cazare, in aria limitrofa orasului.

Ca localitate periurbana in care s-au anuntat mai multe investitii universitare, Ghiroda devine un adevarat hub de utilitati academice si de cercetare, satelit universitar in ascensiune, important pentru strategia de crestere metropolitana a Timisoarei in urmatorii ani”, a declarat rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea. (Universitatea de Vest din Timisoara, Horea Bacanu)

Leave a Reply