Meteo: Avertizare cod galben de furtuni in Banat. Intensificari ale vantului, vijelii, grindina si descarcari electrice

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, sambata, noi avertizari cod galben si cod portocaliu de furtuni, valabile pana maine. Sunt in vigoare si avertizari de canicula in judetele din sudul tarii, fiind anuntate temperaturi maxime de 37 de grade Celsius.


Pentru intervalul 20 iulie, ora 13 – 21 iulie, ora 10 a fost emis o atentionare cod galben, fiind prognozata instabilitate atmosferica temporar accentuata. „Treptat, in Banat, sudul Crisanei, Oltenia, Transilvania si local in Maramures si in Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferica.

Aceasta se va manifesta prin averse cu caracter torential, intensificari ale vantului si pe arii restranse vijelii (rafale de 50…70 km/h), grindina si descarcari electrice. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20…25 l/mp si izolat de peste 40 l/mp”, informeaza ANM.

O atentionare cod portocaliu este valabila in intervalul 20 iulie, ora 15 – 21 iulie, ora 03. „In sudul Banatului, nord-vestul Olteniei si in sud-vestul Transilvaniei, vor fi perioade cu averse torentiale, intensificari ale vantului si pe arii restranse vijelii (rafale de 70…90 km/h), grindina si descarcari electrice. In intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 25…40 l/mp si pe arii restranse de peste 50…70 l/mp”, potrivit datelor transmise de meteorologi. (I.P.)

Leave a Reply